Kapadokya Little Prince Çiftliği Gönüllülerini Arıyor!

Kapadokya Engelli Yetenekliler Derneği (KEYDER), özel gereksinimli bireylerin bireysel yetenek ve ilgilerini keşfetmelerini sağlayıcı özgürlükçü ve yenilikçi bir ortam ve mekan sunulması, yetenekleri doğrultusunda özel eğitim ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt genelinde yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir dernek olarak 2016 yılında Kapadokya’da kurulmuştur. Projemizde özel gereksinimli bireylere […]

Kapadokya Engelli Yetenekliler Derneği (KEYDER), özel gereksinimli bireylerin bireysel yetenek ve ilgilerini keşfetmelerini sağlayıcı özgürlükçü ve yenilikçi bir ortam ve mekan sunulması, yetenekleri doğrultusunda özel eğitim ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt genelinde yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir dernek olarak 2016 yılında Kapadokya’da kurulmuştur.

Projemizde özel gereksinimli bireylere kendi kendini geliştirebileceği şekilde hareket ve faaliyet özgürlüğü sunmak amacıyla oluşturduğumuz 14 farklı konularda hizmet veren atölyelerde 4 Nisan 2016 tarihinden günümüze haftanın 6 gününde özel gereksinimli bireyler okulumuzda desteklenmektedir. Bu atölyeler ; aşcılık ve mutfak sanatları atölyesi, ekoloji ve ekim dikim atölyesi, resim atölyesi, el sanatları atölyesi, oyuncak atölyesi, müzik atölyesi, meditasyon atölyesi, açık hava sineması, at biniciliği , gölge oyunu beceri atölyesi, dans atölyesi, tiyatro ve sinema oyunculuğu atölyesi, kokulu sabun atölyesidir.

LPA Çiftliği, Görkündere vadisi üzerinde 17.000 metrekarelik alan üzerine kuruludur. Çiftlikte çocukların ve gönüllülerin yararlanabileceği konaklama , sosyal alanlar olmak üzere bir çok imkan sağlanmaya çalışılmıştır.

Projemiz ile ilgili uluslararası grup çalışmalarımızda Arjantin, Meksika, Fransa, Danimarka, Hollanda,Kolombia, İspanya, Polonya,Amerika,Yunanistan,Suriye,Malezya’dan projemize şimdiye kadar 33 gönüllü katılmıştır.

YAZ DÖNEMİ GÖNÜLLÜLÜK YAPMAK İSTEYEN;

– Üniversitelerin ; Öncelikli alanlar; Sosyal hizmet, Psikoloji, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği , Fizyoterapi, Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu bölümlerinde ön lisans, lisans öğrencisi olmak veya mezun olmuş,
-Üniversitelerin diğer alanlarından mezun olmuş özel gereksinimli çocuklar ile çalışma deneyimine sahip, sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak gönüllülük deneyimi edinmiş,
-Ekip çalışmasını benimsemiş,
-Derslerin olmadığı zamanlarda çiftlik düzenleme faaliyetlerine destek verecek,
-Gönüllülük bilincine sahip,
-Çocuklar ile çalışmaya istekli olmak,
kişilerden başvuruları bekliyoruz.

*** Ulaşım katılımcıya ait, diğer tüm konaklama , sosyal imkanlar, yeme- içme ve İngilizce dil eğitimi ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Projeye ; 10.06.2017 – 10.09.2017 tarihleri arasında gönüllü kabul edilecektir.

Sorularınız İçin : maydinli42@hotmail.com

Başvuru için tıklayınız.