Kadıköy Kooperatifi’nden “Gıda Politikaları ve Kooperatifleşme” Atölyesi

Kadıköy Kooperatifi’nin bu hafta Cumartesi düzenlediği atölyede “Yeni bir kooperatif hareketini nasıl kurarız?” sorusu ele alınacak. Kooperatifin duyuru metninden bazı kesitler şöyle; “Tarım politikalarına, GDO’ya karşı #AlternatifiKendinYarat, tüketim topluluklarına katıl, kooperatife destek ver #TüketimiÖrgütle Cumartesi günü atölyede buluşalım ve meseleyi birlikte tartışalım! “Kooperatifler, gıda özelinde bakıldığında tüketicilerin mevsiminde, sağlıklı, doğal ve adil gıdaya erişmesine olanak […]

Kadıköy Kooperatifi’nin bu hafta Cumartesi düzenlediği atölyede “Yeni bir kooperatif hareketini nasıl kurarız?” sorusu ele alınacak.

Kooperatifin duyuru metninden bazı kesitler şöyle;

“Tarım politikalarına, GDO’ya karşı #AlternatifiKendinYarat, tüketim topluluklarına katıl, kooperatife destek ver #TüketimiÖrgütle Cumartesi günü atölyede buluşalım ve meseleyi birlikte tartışalım!

“Kooperatifler, gıda özelinde bakıldığında tüketicilerin mevsiminde, sağlıklı, doğal ve adil gıdaya erişmesine olanak verir. Bir pazarlama stratejisi olan sertifikalar yerine, üretici ve tüketicileri birbirini tanımasına, üretici ile tüketici arasında karşılıklı güvenin kurulmasına imkân vermeleri, üretim sürecinde tüketici olmanın ötesine geçerek ortaklarını sorumluluk almaya teşvik etmeleri sistemin en önemli özelliğidir.

“Ancak küreselleşme ve kentleşme giderek derinleşir ve yayılırken alışkanlık, algı ve değerlerimiz de değişmektedir. Temel besin ihtiyaçlarına dahi diploma, belge, sertifika, patent, laboratuvar ve elbette hisse payını elinde tutanların sunduğu sözde kolaycılık ve hızla irademizden bağımsız, adaletsiz, sağlıksız ve yaşam alanlarının aleyhine işleyen yollardan erişebiliyoruz. Üretim ve tüketimi şekillendiren hakim sistemin yerine geçecek, bilgi, algı, alışkanlık ve değerlerimizi değiştirecek bir kooperatifçiliği yeniden nasıl birlikte kurabiliriz? Kooperatif nedir? Kooperatifçilik nedir? Kooperatifler arası ilişki neden önemli? Nasıl ortak çalışmalar yürütülebilir? Ürün-üretici ilişkisi kooperatiflerle nasıl kurulabilir?”

10 Haziran’da düzenlenecek atölye hakkında daha fazlasını öğrenmek için tıklayın.