Raoul Wallenberg Enstitüsü Cinsiyet Eşitliği ve Hukuk Yaz Okulu

Raoul Wallenberg Enstitüsü (RWI) Türkiye Programı 7-12 Ağustos 2017 tarihleri arasında  Cinsiyet Eşitliği ve Hukuk Yaz Okulu düzenleyecektir. Yaz Okulu, Türkiye’de hukuk fakültelerinin 3. ve 4. sınıflarında okumakta olan kadınlar, interseks ve transların başvurusuna açıktır. Başvuran adaylar arasından 20 kişi, coğrafi dağılım, konuyla ilgililik ve motivasyon gibi kriterler göz önünde bulundurularak seçilecek ve Yaz Okulu’na davet edilecektir.  Bu yaz […]

Raoul Wallenberg Enstitüsü (RWI) Türkiye Programı 7-12 Ağustos 2017 tarihleri arasında  Cinsiyet Eşitliği ve Hukuk Yaz Okulu düzenleyecektir. Yaz Okulu, Türkiye’de hukuk fakültelerinin 3. ve 4. sınıflarında okumakta olan kadınlar, interseks ve transların başvurusuna açıktır.

Başvuran adaylar arasından 20 kişi, coğrafi dağılım, konuyla ilgililik ve motivasyon gibi kriterler göz önünde bulundurularak seçilecek ve Yaz Okulu’na davet edilecektir.  Bu yaz okulunun temel hedefi, hukuk fakültesi öğrencilerinin cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığını artırmaktır.  Yaz Okulu boyunca, cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, uluslararası hukuk ve ulusal hukukta cinsiyet eşitliği gibi konular ele alınacaktır.

Yaz Okulu’na 7-12 Ağustos 2017 tarihleri arasında 5 gün süreyle tam katılım göstermek gerekmektedir. Etkinlik mekanı daha sonra katılımcılara bildirilecektir. Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan katılımcılarının konaklama, yeme-içme ve ulaşım masrafları RWI Türkiye Programı tarafından karşılanacaktır.

Başvuru için son tarih 4 Temmuz 2017 saat 18:00’dir. Detaylı bilgi ve her türlü sorularınız için ilkem.altintas@rwi.lu.se ve sebnem.kenis@rwi.lu.se adreslerine e-posta gönderebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.