İHD’den çocuk hakları sempozyumu: Ben çocuğum, haklarım var

İHD İstanbul Şubesi tarafından ‘Ben Çocuğum, Haklarım Var’ başlığı ile düzenlenecek olan I. Çocuk Hakları Sempozyumu 10 – 11 Haziran’da gerçekleşecek. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, ‘Ben Çocuğum Haklarım Var’ başlığı ile I. Çocuk Hakları Sempozyumu gerçekleştirecek. 10-11 Haziran tarihlerinde Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan sempozyumda, çocuk çalışmaları alanında deneyimli akademisyenler, hak savunucuları, […]

İHD İstanbul Şubesi tarafından ‘Ben Çocuğum, Haklarım Var’ başlığı ile düzenlenecek olan I. Çocuk Hakları Sempozyumu 10 – 11 Haziran’da gerçekleşecek.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, ‘Ben Çocuğum Haklarım Var’ başlığı ile I. Çocuk Hakları Sempozyumu gerçekleştirecek.

10-11 Haziran tarihlerinde Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan sempozyumda, çocuk çalışmaları alanında deneyimli akademisyenler, hak savunucuları, sosyologlar, avukatlar, gazeteciler, psikiyatristler ve psikologların bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı oturumlar düzenlenecek.

Bu oturumların her birinde, tarımda çocuk işçiliğinden çocuk istismarına, çocuk odaklı habercilikten cezaevlerindeki çocuklara, LGBTİ çocukların yaşadığı hak ihlallerinden anadilde eğitim hakkına dek çocukların maruz bırakıldığı farklı hak ihlalleri ele alınacak.

Tüm hak savunucuları, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü öncesinde çocuk hakları ve hak ihlallerinin gündeme getirileceği sempozyuma davetli.

I. Çocuk Hakları Sempozyumu hakkında ayrıntılı programa buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak