Oyun oynayarak mültecilere yardım etmek ister misiniz?

31 Mayıs 2017
Mülteci olmak zorunda kalsanız ne yapardınız? ‘My Life as a Refugee (Mülteci Olarak Yaşamım)’ adı verilen İOS ve Android platformundan indirilebilen oyun, mültecilerin neler yaşadığını sanal olarak anlamanıza yardım ediyor. My Life as a Refugee mobil temalı ve bir hayatta kalma oyunudur. Oyunu indirmeniz ve oynamanız durumunda yapımcılar mülteciler için bağış topluyor ve siz de […]

Mülteci olmak zorunda kalsanız ne yapardınız? ‘My Life as a Refugee (Mülteci Olarak Yaşamım)’ adı verilen İOS ve Android platformundan indirilebilen oyun, mültecilerin neler yaşadığını sanal olarak anlamanıza yardım ediyor. My Life as a Refugee mobil temalı ve bir hayatta kalma oyunudur. Oyunu indirmeniz ve oynamanız durumunda yapımcılar mülteciler için bağış topluyor ve siz de ekstra bağış yapabiliyorsunuz. Yıllarca yaşadığınız topraklardan göç etmek zorunda kalmak, ölüm korkusuyla her şeyinizi geride bırakarak yollara düşmek, çadırlarda bir sonraki öğünde ne yiyeceğini bilemeden yaşamak, geride kalan yakınların sağlığından haberdar olamamak, işkence, kaçırılma ve tecavüz riski… Bunlar, mültecilerin yaşadığı sorunlardan sadece birkaçı. Mülteci olmak nasıl bir duygu? Mülteci olmak zorunda kalsanız neler yaşardınız? Şu anda Türkiye’de sayıları 3 milyona yaklaşan Suriyeli mültecilerin yaşadıklarını daha yakından anlayarak onlarla daha fazla empati kurmak ister misiniz?

Mültecilik şu anda sadece Suriyelilerin yaşadığı bir sorun da değil. Dünyada her dakika sekiz insan savaştan, terör ve zulümden kaçıyor. Elinizden bir şey gelmiyor ama kayıtsız da kalmak istemiyorsanız sanal olarak mültecilerin duygularını yaşayabilirsiniz. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), bu önemli soruna sanal oyun ve uygulamayla parmak basıyor. ‘My Life as a Refugee (Mülteci Olarak Yaşamım)’ adı verilen oyun, mültecilerin neler yaşadığını sanal olarak anlamanızı sağlıyor. İOS ve Android platformunda bulunan uygulama, gerçek hayat hikâyeleri üzerinden kurgulanmış. Mülteci oyunu, oyuncuların hayatta kalmak için kararlar vermesini, güvenli alanlara ulaşmasını, sevdiklerini tekrar bulması ve hayatını yeniden başlatmasını sağlıyor. UNHCR, bu oyunla dünyadaki milyonlarca mültecinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi hedefliyor. My Life as a Refugee’nin senaryosu çatışmanın ortasına sürüklenmeyle başlıyor, bir yandan zulümden kaçarken bir yandan aile üyelerini arıyorsunuz. Oyunda, eğer siz ve aileniz bir çatışmanın ortasında kalırsanız neler yapabileceğinizi de öğrenebiliyorsunuz? Sahi siz bir savaşın ortasında kalsanız ne yapardınız? Evinizde kalıp hayatınızı riske mi atardınız? Kaçırılma, işkence ve tecavüz riskini göze alıp yerinizi yurdunuzu terk edip en yakın ülkeye mi sığınırdınız?

Kaynak