“Birand” sivil toplumda yaşayacak

17 Mayıs 2017
Gazeteci Mehmet Ali Birand adına dernek kuruldu. Dernek, gençleri desteklemeyi hedefliyor. Gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand anısına kurulan “Mehmet Ali Birand Gazetecilik ve Demokrasi Derneği” resmi olarak faaliyete başladı. Başkanlık görevini Umur Ali Birand’ın üstlendiği Mehmet Ali Birand Gazetecilik ve Demokrasi Derneği, bağımsız gazeteciliğin desteklenmesi amacıyla kuruldu. 17 Ocak 2013’te yaşama veda eden Birand’ın […]

Gazeteci Mehmet Ali Birand adına dernek kuruldu. Dernek, gençleri desteklemeyi hedefliyor. Gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand anısına kurulan “Mehmet Ali Birand Gazetecilik ve Demokrasi Derneği” resmi olarak faaliyete başladı.

Başkanlık görevini Umur Ali Birand’ın üstlendiği Mehmet Ali Birand Gazetecilik ve Demokrasi Derneği, bağımsız gazeteciliğin desteklenmesi amacıyla kuruldu.

17 Ocak 2013’te yaşama veda eden Birand’ın gazetecilik geleneğini devam ettirecek genç gazetecileri medyaya kazandırmayı hedefleyen derneğin yönetim kurulunda Cemre Birand, Caterina Elisabetta Birand, Ali Karacan, Ömer Karacan, Hilmi Hacaloğlu ve Cem Fakir yer alıyor.

Dernek,  32.Gün arşivini ve Birand’ın eserlerini yarına taşımak, eğitim seminerleri düzenlemek, kitap yayımlamak ve belgesel projeleri geliştirmek gibi faaliyetler yürütecek. Mehmet Ali Birand Gazetecilik ve Demokrasi Derneği, Türkiye’de demokrasinin ve çok kültürlülüğün geliştirilmesi amacıyla, bağımsız gazeteciliğin güçlenmesini sağlayacak etkinlikler ve eğitim çalışmaları gerçekleştirecek. Derneğin çalışmalarını internet adresinden takip edebilirsiniz.

Kaynak