‘Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik Atölyesi’ Bilgi Üniversitesinde!

Cinsel şiddetin varlığının, meşruiyetinin ve yarattığı hasarların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütmek amacıyla kurulan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği; ‘Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik” projesinin ikinci eğitimini Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs’te 20 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında düzenliyor. Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin katılım sağlayabileceği eğitime Perşembe günü saat 13.00’a kadar linkten kayıt yaptırabilirsiniz. […]

Cinsel şiddetin varlığının, meşruiyetinin ve yarattığı hasarların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütmek amacıyla kurulan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği; ‘Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik” projesinin ikinci eğitimini Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs’te 20 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında düzenliyor. Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin katılım sağlayabileceği eğitime Perşembe günü saat 13.00’a kadar linkten kayıt yaptırabilirsiniz.

Cinsel şiddetle mücadelenin ilk aşamalarından birinin cinsel şiddet konusunda toplumda var olan yanlış inanışları sorgulayarak, toplumsal algının tartışılmasına ön ayak olmak olduğunu belirten Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, “Dilimizi Dönüştürüyoruz” projesi ile toplumsal farkındalığı artırmak ve medya dilinde bu dönüşümü sağlamak konusunda önemli bir adım attıklarını belirtiyor. Medya alanından yola çıkarak, medyanın gücü sayesinde toplumun genelinde cinsel şiddet alanında “doğru kelimelerin kullanılmasıyla” bir dönüşüm sağlamayı ve daha eşitlikçi, hukukun üstünlüğünü vurgulayan, toplumsal alanda bireylerin haklarına saygıyı öngören bir yaklaşımı yaygınlaştırmayı hedeflemekte olan dernek, medya çalışanlarına ve iletişim fakültesi öğrencilerine eğitimler vermeye devam edecek.

Eğitime katılım ücretsiz olup eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Eğitim ile ilgili sorularınız için medya.csmd@gmail.com adresi üzerinden irtibata geçebilir, derneği Facebook ve Twitter hesaplarından takip edebilirsiniz.