Kadınlar kendi tarihlerini tartışacak: Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi

15 Mayıs 2017
Yoğurtçu Kadın Forumu, kadınların tarihini konuşmak ve yeniden yazmak için ‘Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi’ başlıklı forumlar serisine başlıyor. Forumların ilki 17 Mayıs Çarşamba günü olacak. Yoğurtçu Kadın Forumu (YKF), ‘Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi’ başlıklı  forumlar serisi başlatıyor. Bu hafta başlayacak olan forumlarda erkek egemenliğin üretmiş olduğu tarihlere karşı bilgi, gerçeklik, algı ve hafıza […]

Yoğurtçu Kadın Forumu, kadınların tarihini konuşmak ve yeniden yazmak için ‘Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi’ başlıklı forumlar serisine başlıyor. Forumların ilki 17 Mayıs Çarşamba günü olacak.

Yoğurtçu Kadın Forumu (YKF), ‘Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi’ başlıklı  forumlar serisi başlatıyor.

Bu hafta başlayacak olan forumlarda erkek egemenliğin üretmiş olduğu tarihlere karşı bilgi, gerçeklik, algı ve hafıza 9 ayrı başlıkta tartışmaya açılacak.

Forumlarda, kadınların tarihte nerede oldukları,emeklerinin ne kadar görüldüğü masaya yatırılacak.

17 Mayıs’tan itibaren başlayacak olan bu seriyle kadınların tarihi kadınlar tarafından anlatılacak ve tarihi dönüştürmenin, geliştirmenin yolları tartışılacak.

‘Eril tarihler tekerrürden ibaretse, kadının tarihi mücadelelerle doludur’ diyen kadınlar, 17 Mayıs’tan itibaren her Çarşamba 19.30’da buluşacak.

Kaynak