Görme engelli gençlere yönelik toplumsal cinsiyet eğitimi (Ankara)

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED), Uluslararası Çocuk Merkezi iş birliğiyle “Toplumsal Cinsiyet Eğitimi” düzenliyor. Eğitimin duyurusu şöyle: Cinsiyet; kişinin kadın ya da erkek olarak gösterdiği genetik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri ifade eder. Toplumsal cinsiyet ise; toplumun verdiği roller, görev ve sorumluluklar, toplumun bireyi nasıl gördüğü, algıladığı ve beklentileri ile ilgilidir. Ülkemizde cinsiyete bağlı ayrımcılıkla ilgili […]

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED), Uluslararası Çocuk Merkezi iş birliğiyle “Toplumsal Cinsiyet Eğitimi” düzenliyor. Eğitimin duyurusu şöyle:

Cinsiyet; kişinin kadın ya da erkek olarak gösterdiği genetik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri ifade eder. Toplumsal cinsiyet ise; toplumun verdiği roller, görev ve sorumluluklar, toplumun bireyi nasıl gördüğü, algıladığı ve beklentileri ile ilgilidir. Ülkemizde cinsiyete bağlı ayrımcılıkla ilgili yaşanan olumsuz örneklerin günden güne artması, konuyla ilgili fikirlerin geliştirildiği ve bilgilerin paylaşıldığı atölye çalışmalarının yapılmasını da gerekli kılmıştır. Derneğimiz, her türlü ayrımcılığa karşı durma ilkesi çerçevesinde; görme engelli gençlerin toplumsal cinsiyet konusuna dair fikirlerini paylaşma, bilgi edinme ve beyin fırtınası yapabilmesi amacıyla, Uluslararası Çocuk Merkezi iş birliği ile “Toplumsal Cinsiyet Eğitimi” düzenlemektedir.

Konu başlıkları

Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve Uluslararası Çocuk Merkezi iş birliğiyle düzenlenecek Toplumsal Cinsiyet Eğitimi’nde şu konular işlenecektir:

*Toplumsal Cinsiyet Kavramları
*Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil
*Toplumsal Cinsiyete Bağlı Ayrımcılık
*Engellilerin Maruz Kaldığı Cinsel Şiddet ve Cinsiyetsizleştirme

Eğitime kimler katılabilir?

20 Mayıs 2017 Cumartesi günü, 10.00-16.00 saatleri arasında, Bilkent Üniversitesi- Uluslararası Çocuk Merkezi’nde düzenlenecek eğitim programına katılım 20 kişiyle sınırlıdır. Başvuruların değerlendirilmesinde cinsiyet dengesi gözetilmeye çabalanacaktır. Eğitime 18-30 yaş aralığındaki görme engelli gençler katılabilecektir.

Ulaşım ve iletişim

Eğitim programının gerçekleştirileceği mekâna ulaşım için 09.15’te Kızılay’dan araç kaldırılacaktır. Ayrıca eğitim sonunda yine araçla Kızılay’a ulaşım sağlanacaktır. Şehir dışından katılım sağlayacak kişilerin ulaşım ve konaklama giderleri karşılanamamaktadır. Eğitim esnasında kullanılacak materyallerin herkes için erişilebilir olmasına azami özen gösterilecektir. Bu nedenle başvuru formunda özel ihtiyaçların belirtilmesi gerekmektedir.
Eğitim hakkında her türlü soru için iletisim@egitimdegormeengelliler.org e-posta adresine yazabilir, hafta içi gündüz saatlerinde 0312 418 14 12, diğer saatlerde ise 0506 261 29 61 no’lu telefonlara ulaşabilirsiniz.
Eğitime katılmak için toplumsalcinsiyet internet adresindeki başvuru formunun doldurulması gerekmektedir.

Hep birlikte konuşalım, paylaşalım, öğrenelim!

Eğitimde Görme Engelliler Derneği