Hafıza Merkezi Hukuk Çalışmaları Programı İş İlanı

Hafıza Merkezi Hukuk Çalışmaları Programı için iş ilanı verdi. Hukuk Çalışmaları Programı başta zorla kaybetmeler olmak üzere işlenmiş ağır insan hakları ihlallerinin açığa çıkarılması, belgelenmesi, cezasızlık zırhının kırılması ve hesap verebilirliğin sağlanmasına katkıda bulunmak amaçlı çalışmalar yapar. Hukuk Çalışmaları Programı saha araştırmaları yolu ile ilgili kişi ve kuruluşlardan belge toplar, devletin ulusal ve uluslararası hukuktan […]

Hafıza Merkezi Hukuk Çalışmaları Programı için iş ilanı verdi.

Hukuk Çalışmaları Programı başta zorla kaybetmeler olmak üzere işlenmiş ağır insan hakları ihlallerinin açığa çıkarılması, belgelenmesi, cezasızlık zırhının kırılması ve hesap verebilirliğin sağlanmasına katkıda bulunmak amaçlı çalışmalar yapar.

Hukuk Çalışmaları Programı saha araştırmaları yolu ile ilgili kişi ve kuruluşlardan belge toplar, devletin ulusal ve uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini araştırır ve çalışma alanında yargının ağır insan hakları ihlalleri karşısındaki tutumunu analiz eden bilimsel araştırmalar yapar, raporlar hazırlar, hukuksal müdahalelerde bulunur.

Başvuru İçin Aranan Özellikler

Hukuk Çalışmaları Programı’na yukarıda açıklanan çalışma perspektifine sahip, tam zamanlı ve profesyonel çalışma yapmak üzere avukat-hukukçu alınacaktır.

Başvuru Sahiplerinin:

  • Hukuk Fakültesi mezunu olmaları,
  • İnsan hakları alanında uzmanlaşmış ve en az 8 yıl çalışma deneyimine sahip olmaları,
  • Sivil toplum alanındaki çalışmalarda deneyimli olmaları,
  • Konuşma/yazma/raporlama alanında çok iyi derecede  İngilizce bilmeleri,
  • Ekip çalışmasına açık olmaları,
  • Saha çalışmalarına katılabilecek pozisyonda seyahat engelleri olmaması beklenir.
  • Yüksek lisans ve doktora derecesi tercih sebebi olacaktır.

İlgilenen adayların:

  1. Özgeçmişlerini,
  2. Neden Hafıza Merkezi’nde çalışmak istediklerini anlatan niyet mektubunu,
  3. Türkçe ve İngilizce yazı örneğini,

31 Mayıs 2017 tarihine kadar info@hafiza-merkezi.org adresine e-postayla iletmeleri gerekmektedir. Başvuru dönemi bittikten sonra adaylar hem gönderdikleri cv ve mektup ile hem de yüz yüze görüşmeler aracılığıyla değerlendirilecektir. Değerlendirme süreci sonunda tüm başvuruculara geri dönüş yapılarak bilgi verilecektir.