Doğruluk Payı stajyerlerini arıyor

Türkiye’deki siyasi aktörlerin daha sorumlu, seçmenlerin ise doğru bilgiye daha rahat ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlayan Doğruluk Payı stajyerlerini arıyor. Doğruluk Payı’nın ilanı şöyle: Doğruluk Payı ilk günkü heyecanıyla 3. yılını doldururken, yeni arkadaşlarını, 2017 yaz stajyerlerini arıyor. Yaptığımız işi, üç aşağı beş yukarı biliyorsunuz. Türkiye gündemini meşgul eden iddiaların doğruluk paylarını ölçüyor, analizlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bunu […]

Türkiye’deki siyasi aktörlerin daha sorumlu, seçmenlerin ise doğru bilgiye daha rahat ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlayan Doğruluk Payı stajyerlerini arıyor. Doğruluk Payı’nın ilanı şöyle:

Doğruluk Payı ilk günkü heyecanıyla 3. yılını doldururken, yeni arkadaşlarını, 2017 yaz stajyerlerini arıyor.

Yaptığımız işi, üç aşağı beş yukarı biliyorsunuz. Türkiye gündemini meşgul eden iddiaların doğruluk paylarını ölçüyor, analizlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bunu yaparken yeni medyanın gücünü kullanıyor, sizlerin desteğiyle çalışmalarımızı geniş kitlelere ulaştırıyoruz.

Eğer siz de Doğruluk Payı ailesine merhaba demek, yaz aylarınızı bizimle birlikte geçirmek isterseniz işte fırsat! Başvurmak istediğiniz staj pozisyonunun adını, öz geçmişinizi ve alttaki açıklamalarda istenen ek bilgileri en geç 26 Mayıs Cuma gününe kadar iletisim@dogrulukpayi.com adresine göndermeniz gerekmektedir.

2017 Yaz Staj Programına katılmak için haftada en az 3 gün Doğruluk Payı’nın Galatasaray, Beyoğlu’ndaki ofisinde fiziki olarak bulunma gerekliliği bulunmaktadır. Tüm stajyer arkadaşlarımızın yemek masrafları tarafımızca karşılanmaktadır.

Staj tarihleri: Haziran sonu – Eylül ortası

Son başvuru tarihi: 26 Mayıs Cuma

Başvuru sonuçlarının açıklanması: Haziran’ın ilk haftası

Stajyer İçerik Editörü

Stajyer İçerik Editörü; Doğruluk Payı ekibi tarafından kendisine aktarılacak olan “fact-checking” metodolojisinin ardından, günlük olarak siyasilerin iddialarını tarar, bulunan uygun iddiaları derler ve konuyla ilgili online ortamdaki ya da diğer kaynaklardaki bilgileri bularak kendisine verilen iletişim bilgileri üzerinden konuların muhataplarına ulaşır, sorular sorar ve aldığı bilgileri derler. Siteye düzenli olarak içerik üretir.

Bu pozisyona başvuranların, iletisim@dogrulukpayi.com e-posta adresine öz geçmişleri ile birlikte staj başvurularını gönderirken, daha önceden herhangi bir Doğruluk Payı Atölyesi’ne katılıp katılmadıklarını, eğer katıldılarsa hangi tarih ve şehirdekine katıldığını belirtmesi rica olunur. Bu katılım zorunlu değildir ancak tercih sebebi olabilir.

Stajyer Video İçerik Editörü

Video veri görselleştirmeye ve video pazarlamaya ilgi duyuyor, bu alanlarda deneyim kazanıp kendini geliştirmek istiyorsan, Doğruluk Payı Dijital Ekibi seni bekliyor.

Vox, Mashable gibi sosyal kanalların video içeriklerini takip ediyor ve benzeri işler yaratmayı amaçlıyorsan, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects gibi kurgu ya da motion design programlarından herhangi birini deneyimlediysen veya ilgi duyuyorsan Doğruluk Payı dijital ekibi kamera önü ve kamera arkası ile seni bekliyor.

Aramıza video içerik editörü olarak katılmak isteyen stajyer adaylarının,  iletisim@dogrulukpayi.com adresine gönderecekleri e-posta’da staja dair motivasyonlarını ve eğer var ise geçmiş deneyimlerini paylaşmaları gerekmektedir.

Stajyer Sosyal Medya Editörü

Dijital dünya trendlerini yakından takip ediyor, sosyal medya yönetimi ve raporlamasına ilgi duyuyorsan, aradığın stajı bulmuş olabilirsin!

Doğruluk Payı, yaz staj programında kendini yazılı ve sözlü olarak güçlü bir şekilde ifade eden, sosyal medya yönetimine ve raporlamasına ilgi duyan, blog yazmayı ve sosyal medya kanalları için içerik üretmeyi seven, tercihen Adobe Photoshop, Adobe Illustrator gibi tasarım araçlarından herhangi birini deneyimlemiş ve veri görselleştirmeye ilgi duyan sosyal medya editörü stajyerler arıyor.

Aramıza sosyal medya editörü olarak katılmak isteyen stajyer adaylarının, iletisim@dogrulukpayi.com adresine gönderecekleri e-posta’da staja dair motivasyonlarını ve eğer var ise geçmiş deneyimlerini paylaşmaları gerekmektedir.