XII. Homofobi Karşıtı Buluşma

“Emeğin Queer Politikası” başlığıyla 13-14-15-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 12. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın programı açıklandı. Bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın programı açıklandı. “Emeğin Queer Politikası” temasıyla yapılacak buluşmanın uluslararası konukları, önde gelen sosyalist aktivist, yazar ve konuşmacılardan ve International Socialist Review editörlerinden Sherry Wolf ile sosyalist, gey aktivist ve yazar Peter Drucker olacak. […]

“Emeğin Queer Politikası” başlığıyla 13-14-15-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 12. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın programı açıklandı.

Bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın programı açıklandı. “Emeğin Queer Politikası” temasıyla yapılacak buluşmanın uluslararası konukları, önde gelen sosyalist aktivist, yazar ve konuşmacılardan ve International Socialist Review editörlerinden Sherry Wolf ile sosyalist, gey aktivist ve yazar Peter Drucker olacak.

Kaos GL’nin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle düzenlediği buluşmanın 12.sinde cinsellik, emek, sosyalizm, queer politikalar, çalışma hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı tartışılacak.

Buluşma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler ve öğrencileri de bir araya gelecek.

Ana programı 13-14-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak buluşmanın finali Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün olan 17 Mayıs’ta Jakuzi konseri ile yapılacak.

Buluşmanın 13-14-15 Mayıs’taki oturumları TÜMBELSEN Konferans Salonu’nda; 14 Mayıs’taki 80’lerde Lubunya Olmak oyunu Neva Palas Otel’de; 17 Mayıs’taki Jakuzi konseri ise ODTÜ Vişnelik’te yapılacak.

Buluşma’nın çağrı metni şöyle:

“Emek tartışmaları için Queer deneyimin ve politikanın sadece dipnotlardan ziyade hareket noktaları olarak nasıl ele alınabileceğini tartışmaya açacağımız bu etkinlikte; emeğin çok boyutluluğundan kaynaklanan kimi boşluklar ile alışkanlıklar ve önkabullerle ağırlaşmış göz kusurlarını telafi etme potansiyeli taşıyan Queer alet çantamızı dolduracağız.

“Ekonomik kalkınmayı, kapitalist öznelliğin pençesinden kurtarmak elbette oldukça radikal bir proje. Ancak cinsel morfolojinin yeniden düşünüldüğü Queer siyasetin barındırdığı kaynaklar içinde bunun mevcut olduğunu; Queer siyasetin tam da bu öznelliğin kusursuzluğunu, küresel metalaşma anlatısının tutarlılığı ve uyumluluğunu bozmaya yönelik üretken bir tutarsızlık zemini sunabileceğini düşünüyoruz.

“Queer teori ve Emek teorileri arasında temas kurmaya yönelik çalışmalar, aktivistlerin teorisini/pratiğini farklı bakış açıları altında toplamaya yönelik eylemlilikler ve mevcut sınıfsal konfigürasyonda Queer bireylerin pozisyonu üzerine tartışmaların yapılacağı bu etkinlikte farklı perspektifler üzerinden ülkenin son dönemde geçirmekte olduğu sürece odaklanacak, KHK’ların ardından ihraç edilen, emekliliğe veya istifaya zorlanan feminist akademisyenler ve onların jürileri dağılan, tezleri yarım kalan öğrencileri bir araya gelecek.”

Buluşmanın tam programı şöyle:

13 Mayıs Cumartesi

13:00-13:00 // Açılış Konuşması

Mustafa Özbilgin: Cinsellik ve Emek: Kazanımların kırılganlığını ve direnişi sorgulamak

1. Oturum // 13:30-15:30

Moderatör: Mutlucan Şahan

Peter Drucker: Queer Cinsellik(ler), Emek ve Ulus

Sherry Wolf: Cinsellik ve Sosyalizm

2. Oturum // 16:00-17:30

Moderatör: Özlem Albayrak

Ceyhun Güler: Küresel Çerçeve Sözleşmelere Çalışma Hayatında Yaşanan Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık Penceresinden Bakmak

Murat Köylü: Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Çalışanlar Açısından Özel Sektör ve Kamu Sektörü Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu

14 Mayıs Pazar

KHK’ların Ardından Feminist Akademisyenler ve Öğrencileri Bir Araya Geliyor!

1. Akademisyen Forumu

Saat: 12:00-15:00

Kolaylaştırıcılar: Ece Öztan & Funda Başaran

Adıyaman Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, İstanbul Bilim Üniversitesi, İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Munzur Tunceli Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden ihraç edilen, emekliliğe veya istifaya zorlanan feminist akademisyenler bir araya gelecek.

2. Öğrenci Forumu

Saat: 15:30-18:30

Kolaylaştırıcılar: Hande Dönmez & Aysun Gezen

Farklı üniversitelerden jürileri dağılan, tezleri yarım kalan öğrenciler bir araya geliyor.

Tiyatro: 80’lerde Lubunya Olmak

Saat: 20:30

Mekan: Neva Palas Otel, Küçükesat Mahallesi, No:32, Esat Cd., Çankaya/Ankara

Metin: Siyah Pembe Üçgen Derneği İzmir

Uyarlama/Yönetim: Ufuk Tan Altunkaya

Proje Koordinasyon: Didem Kaplan

Proje Danışmanı: Ozan Ünlükoç

Proje Asistanı: Ömer Kaan Aydın

Tema Müzik: Emre Akad

Oyuncular

Ayşe Gülerman

Burcu Şeyben

Elit Çam

Neşem Akhan

Oyun süresi: 70 dk

15 Mayıs 2017

Akademisyen & Öğrenci Çalıştayı

Saat: 12:00-16:00

Kolaylaştırıcılar: Aylime Aslı Demir & Esra Dabağcı

Çalıştay pazar günü etkinliğe katılan öğrenci ve akademisyenlerin katılımına açık şekilde gerçekleşecektir.

Mekan: Tüm Bel Sen Konferans Salonu

Tüm Bel Sen: Sümer 2 Sokak. No: 29/7 Kat:4 Çankaya/Ankara

17 Mayıs 2017

Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün Konseri

Jakuzi

demirabi

Saat:  20:00-23:00

Mekan: ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri

Kaynak