Diyarbakır Hak İnisiyatifi Furkan Vakfı’na yönelik polis müdahalesine tepki gösterdi

Adana Valiliği’nin Adana’daki Kutlu Doğum etkinliklerini yasaklamasını basın açıklaması okuyarak protesto eden Furkan Vakfı gönüllülerine polis tarafından müdahale edildi. Geçen günlerde faaliyete geçtiğini duyuran Hak İnisiyatifi’nin Diyarbakır Şubesi ise sosyal medya hesaplarından bu durumu eleştiren bir açıklama yayınladı. Diyarbakır Hak İnisiyatifi’nin yaptığı açıklama şu şekilde; Furkan Vakfı’nın Kutlu Doğum etkinliğinin Adana Valiliği tarafından yasaklanması ve […]

Adana Valiliği’nin Adana’daki Kutlu Doğum etkinliklerini yasaklamasını basın açıklaması okuyarak protesto eden Furkan Vakfı gönüllülerine polis tarafından müdahale edildi. Geçen günlerde faaliyete geçtiğini duyuran Hak İnisiyatifi’nin Diyarbakır Şubesi ise sosyal medya hesaplarından bu durumu eleştiren bir açıklama yayınladı.

Diyarbakır Hak İnisiyatifi’nin yaptığı açıklama şu şekilde;

Furkan Vakfı’nın Kutlu Doğum etkinliğinin Adana Valiliği tarafından yasaklanması ve bu durumu basın açıklaması ile protesto etmek isteyen vakıf gönüllülerine müdahalede ortaya çıkan polis şiddeti ulusal ve uluslararası yasa ve sözleşmelerce garanti altına alınmış olan toplanma, gösteri ve yürüyüş hakkına orantısız ve keyfi bir müdahaledir. Bu keyfilik ifade özgürlüğünü çiğnemeye dönük antidemokratik bir tutumdur. Furkan Vakfı ve gönüllülerine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken kamu erkinin ihlal doğuran bu keyfi tutumunu ve ortaya çıkan polis şiddetini kınıyor, devlet organına, uzun zamandır etkinlikleri keyfi olarak iptal edilen Furkan Vakfı’nın ifade özgürlüğünün korunması yönündeki yükümlülüğünü yerine getirme çağrısında bulunuyoruz.

Diyarbekir HAK İnisiyatifi

Furkan Vakfı'nın Kutlu Doğum etkinliğinin Adana Valiliği tarafından yasaklanması ve bu durumu basın açıklaması ile…

Posted by Diyarbakır HAK İnisiyatifi on Sunday, April 23, 2017