Şiddetsiz Eylem Atölyesi katılımcılarını bekliyor

“Şiddetsiz Eylem Atölyesi”, direniş ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde, kendi köşesinde “Ne yapabiliriz?” diye düşünen herkesi bir araya getirmeyi amaçlıyor. Şiddetsizlik Merkezi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim’in birlikte düzenlediği atölyenin ana izleğini Gene Sharp’ın “Şiddetsiz Eylemin Politiği” kitabındaki tartışma oluşturuyor: Şiddet kullanmaksızın, etkin eylem nasıl gerçekleştirilebilir? Her ayın üçüncü pazar günü, sivil toplumun […]

“Şiddetsiz Eylem Atölyesi”, direniş ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde, kendi köşesinde “Ne yapabiliriz?” diye düşünen herkesi bir araya getirmeyi amaçlıyor. Şiddetsizlik Merkezi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim’in birlikte düzenlediği atölyenin ana izleğini Gene Sharp’ın “Şiddetsiz Eylemin Politiği” kitabındaki tartışma oluşturuyor: Şiddet kullanmaksızın, etkin eylem nasıl gerçekleştirilebilir?

Her ayın üçüncü pazar günü, sivil toplumun farklı alanlarından gelen, farklı eylem yöntemlerini deneyimleyen aktivistler, akademisyenler ve hukukçuların tecrübelerini aktaracağı atölyelerde, hem beraber fikir üretmek, hem de haklarımızı, kendimizi savunma yöntemlerini öğrenmek için bir araya geliyoruz.

Bu ayki buluşmamızda yurttaş haberciliği, bağımsız dijital medya, sosyal medyada haber paylaşımı ve dijital güvenlik konularını tartışacağız. Gezi direnişinden sonra önemini iyice idrak ettiğimiz sosyal medyanın haberleşme için kullanımını teşvik eden ve her yurttaşın bir haberci olabilmesini teşvik eden dijital medya ve güvenlik alanından konuşmacılar bizlerle olacak. Referandum sonrasında sosyal medya ve internetin seçim sürecini denetlemek, hak savunuculuğunu güçlendirmek için sunduğu imkanları gelin hep beraber tartışalım!

Aklınızın karamsarlığını, iradenizin iyimserliğini de alıp gelin! 

 
Yer: kargART
Tarih: 23 Nisan 2017, Pazar
Saat: 15:00