Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu yeni dönem başvuruları başladı

Hrant Dink Vakfı’nın Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı II devam ediyor. Bu program kapsamında açılan Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu yeni dönem başvuruları başladı. Hrant Dink Vakfı, Avrupa Birliği desteği ile, Nisan 2014–Mayıs 2015 arasında, Türkiye ve Ermenstan’ın farklı şehirlerinden 210 kişinin komşu ülkeye ziyaretlerini karşıladı. Temmuz­Eylül 2015 arasında ise Ankara ve Yerevan’daki […]

Hrant Dink Vakfı’nın Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı II devam ediyor. Bu program kapsamında açılan Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu yeni dönem başvuruları başladı.

Hrant Dink Vakfı, Avrupa Birliği desteği ile, Nisan 2014–Mayıs 2015 arasında, Türkiye ve Ermenstan’ın farklı şehirlerinden 210 kişinin komşu ülkeye ziyaretlerini karşıladı. Temmuz­Eylül 2015 arasında ise Ankara ve Yerevan’daki İngiltere Büyükelçiliklerinin ortak desteğiyle 26 kişi Seyahat Fonu’ndan yararlandı. Türkiye­Ermenistan Seyahat Fonu, Nisan 2016 itibariyle Ermenistan­-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı II kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye devam ediyor.

https://youtu.be/hw0O5okky_Q

Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

Seyahat Fonu, iki ülkedeki gençler, ünversite öğrencileri, üniversite kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, yerel gençlik girişimleri, lise öğrencileri ve öğretmenler, akademisyen ve araştırmacılar, gazeteciler, sanatçılar, spor kulüpler, sporcular, iş dünyası ve yerel yönetimlerin komşu ülkeye belirli amaçlarla yapacakları seyahatlere destek vermeyi amaçlayan bir fon havuzu olarak kurgulandı. Vakıf, Seyahat Fonu ile Ermenistan ve Türkye’den sivil toplum, gençlik ve gönüllülük politikaları, insan hakları ve demokrasi, eğitim, çevre, tarih, kültür­sanat, kalkınma, spor, bölgesel işbirliği ve Avrupa entegrasyonu gibi çeşitli temalar çevresinde gerçekleştirilecek işbirliklerine katkı sunmayı amaçlıyor.

Türkiye ve Ermenistan vatandaşları, Türkiye ve Ermenistan’da ikameti olan bireyler, Türkiye ve Ermenistan merkezli veya bu iki ülkenin birinde faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen grup, inisiyatif ve kuruluşlar Seyahat Fonu yararlanıcısı olabilirler. Seyahat Fonu Yararlanıcılarının, komşu ülke ile ilgili izlenim ve deneyimleri, ziyaret sonrasında Sınırları Aşıyoruz internet sitesi üzerinden paylaşılmaya devam edecek.

Ermenistan-­Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı I kapsamında Türkiye-­Ermensitan Seyahat Fon yararlanıcılarının seyahat tecrübelerini paylaştıkları raporu okumak için tıklayınız.

Başvuru formunu doldurmadan önce, Seyahat Fonu önceliklerinin ve katılım koşullarının yer aldığı Türkiye­Ermenistan Seyahat Fonu Yönetmeliği’ni okuyunuz.

 

Kaynak: AB-İlan