Perşembe Söyleşileri: Yüksel Taşkın ile “Referandum Ve Sonrası”

06 Nisan 2017
Emek ve Adalet Platformu’nun her hafta düzenlediği ‘Perşembe Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu geçen şubat çıkarılan KHK ile işine son verilen Marmara Üniversitesi Siyaset Tarihi Anabilim Dalı eski başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın. Emek ve Adalet Platformu’nun “Perşembe Söyleşileri” çağrısı şöyle: Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin 16 Nisan referandumu ile yeni bir yol ayrımında olduğu açık. Acaba Türkiye […]

Emek ve Adalet Platformu’nun her hafta düzenlediği ‘Perşembe Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu geçen şubat çıkarılan KHK ile işine son verilen Marmara Üniversitesi Siyaset Tarihi Anabilim Dalı eski başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın. Emek ve Adalet Platformu’nun “Perşembe Söyleşileri” çağrısı şöyle:

Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin 16 Nisan referandumu ile yeni bir yol ayrımında olduğu açık. Acaba Türkiye bu yol ayrımında tercihini ne yönde kullanacak? Darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra girilen Olağanüstü Hal süreci ile geniş kesimlere yöneltilen baskı sürdürülebilir mi? Yoksa AKP’li yılların bir zamanlar vaat ettiği toplumsal refah, artık yoğun baskı, radikalizm ve şiddete geri dönüşle ortadan tamamen kalktı mı? Bu baskının mağdurlarından, KHK ile ihraç edilmiş bir barış akademisyeni olan Yüksel Taşkın ile önümüzdeki referandumu ve sonrasındaki süreçte farklı Türkiye ihtimallerini konuşacağız.

Emek ve Adalet Platformu