Antisemit Nefret Söylemi Semineri’ne katılım çağrısı

Avrupa Konseyi Nefret Söylemine Hayır Hareketi’nin 2016­-2017 yılı kampanyasının başlıklarından biri olan Antisemit Nefret Söylemi kapsamında 9-­11 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Gençlik Merkezi’nde bir seminer düzenlenecektir. Seminerin temel amacı, Avrupa’daki antisemitizm tecrübelerini ve görünümlerini paylaşmak ve bunlarla etkili bir şekilde mücadele etmenin yollarını tanımlamaktır. Seminer sonunda ilgili paydaşlara sonuçlar ve tavsiyeler […]

Avrupa Konseyi Nefret Söylemine Hayır Hareketi’nin 2016­-2017 yılı kampanyasının başlıklarından biri olan Antisemit Nefret Söylemi kapsamında 9-­11 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Gençlik Merkezi’nde bir seminer düzenlenecektir. Seminerin temel amacı, Avrupa’daki antisemitizm tecrübelerini ve görünümlerini paylaşmak ve bunlarla etkili bir şekilde mücadele etmenin yollarını tanımlamaktır. Seminer sonunda ilgili paydaşlara sonuçlar ve tavsiyeler sunulması, nefret söylemine karşı mücadele ve farkındalığı artırma araçlarına görünürlük sağlanması gibi çıktılar hedeflenmektedir.

Katılımcı Profili

Seminere aşağıdakilerden birine dahil olmuş 40 katılımcı davet edilecektir:

*Nefret Söylemine Hayır Hareketi’ne Avrupa düzeyinde ve/veya ulusal düzeyde katılmak;

*İnsan hakları, antisemitizm, insan hakları eğitimi ya da medya ve çeşitlilikle ilgilenen bir gençlik organzasyonuna dahil olmak;

*Antisemitizmle veya nefret söylemiyle online olarak mücadele etmek (uzman veya online aktivistlik). Ayrıca katılımcılar Fransızca veya İngilizce dilinde çalışabilmelidir.

MASRAFLAR

*Konaklama ve yemek masrafları Avrupa Konseyi tarafından karşılanacaktır

*Seyahat masrafları Avrupa Konseyi kuralları uyarınca geri ödenecektir.

*Vize masrafları Avrupa Konseyi tarafından geri ödenecektir ve Avrupa Konseyi vize işlemlerini kolaylaştırmak için bir davet mektubu gönderecektir.

 Son başvuru tarihi 7 Nisan 2017’dir.

Seminer hakkında daha fazla bilgi için: youth.nohatespeech@coe.nt

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Bu duyuru www.ab-ilan.com’dan alıntılanmıştır.