BBC gazetecilik eğitimi programı

İngiltere merkezli haber ajansı ve televizyon kanalı BBC, deneyimli gazeteciler eşliğinde eğitilmek üzere, İngiltere’nin başkenti Londra, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda ve İngiltere genelinde pek çok bölgedeki ofislerine ve radyo istasyonlarına stajyer alımı gerçekleştireceğini duyurdu.  “BBC Gazetecilik Çıraklık Eğitimi” adlı program 2017 Eylül’ünde başlayacak ve 2019 Temmuz tarihinde tamamlanacak bir eğitim sürecini kapsamaktadır. Kazanımlar Yıllık en […]

İngiltere merkezli haber ajansı ve televizyon kanalı BBC, deneyimli gazeteciler eşliğinde eğitilmek üzere, İngiltere’nin başkenti Londra, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda ve İngiltere genelinde pek çok bölgedeki ofislerine ve radyo istasyonlarına stajyer alımı gerçekleştireceğini duyurdu.

 “BBC Gazetecilik Çıraklık Eğitimi” adlı program 2017 Eylül’ünde başlayacak ve 2019 Temmuz tarihinde tamamlanacak bir eğitim sürecini kapsamaktadır.

Kazanımlar

Yıllık en az 12,500 Sterlin eğitim yardımı alacak olan stajyerler Medya Hukuku, Halkla İlişkiler, Radyo Televizyon gazeteciliği ve Haber Muhabirliği konularında verilecek eğitimlerin yanı sıra iş üzerinde öğrenme fırsatı da yakalayacak.

İçerik üretme, yazma, hedef kitle üretme ve onlara ulaşma gibi konularda BBC’nin deneyimli editör ve ekibi tarafından eğitilecek stajyerler, süreç sonunda, haberlere gerçek anlamda katkı sağlama fırsatını da elde edebilecek.

Uygunluk

*Yaratıcı, zeki, azimli ve esnek olmak

*Çabuk tepki gösterebilmek

*Dijital dünyaya meraklı ve halihazırda sosyal medyayı kullanıyor olmak

*Yerel topluluklarla nasıl iletişim kurulacağını bilmek

 

Staj programı lisansüstü eğitim seviyesini kapsamamaktadır.

Son başvuru tarihi 18 Nisan 2017’dir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.