Eşit Haklar İçin İzleme Derneği Gönüllü ve Stajyerlik Programları

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD), herkesin insan hak ve özgürlüklerinden tam ve eşit fırsatlarla yararlanmasını sağlamak için yasama süreçlerinin, uygulamaların, politikaların izlenmesi ve raporlamasının eşitlikçi bir toplum yaratma için önemli bir araç olduğunu düşünmekte ve her temelde her türlü ayrımcılığın önlenmesine katkı sunmaya çalışmaktadır.  Yegane çalışma alanı; ayrımcılığın önlenmesi, insan hakları ve farklılıklara saygının […]

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD), herkesin insan hak ve özgürlüklerinden tam ve eşit fırsatlarla yararlanmasını sağlamak için yasama süreçlerinin, uygulamaların, politikaların izlenmesi ve raporlamasının eşitlikçi bir toplum yaratma için önemli bir araç olduğunu düşünmekte ve her temelde her türlü ayrımcılığın önlenmesine katkı sunmaya çalışmaktadır.  Yegane çalışma alanı; ayrımcılığın önlenmesi, insan hakları ve farklılıklara saygının geliştirilmesi ve demokratik bir toplumun yaratılması için izleme ve raporlama çalışmaları yapmaktır. Bu çalışmaların ana ilkeleri tam ve etkin eşitliği sağlamak için, insanların kendi özgün ve farklı koşullarını göz önünde bulundurarak farklı davranmak, tüm insanların eşit değerde olduğunu beyan etmek ve topluma eşit olarak katılabilmelerini sağlamaktır.
Yürütmekte olduğumuz çalışmaların ana başlıkları:

1. Irk, Etnik Köken, Din ve İnanç Ayrımcılığının Önlenmesi
2. Engellilerin Adalete Erişimi
3. Toplantı ve Gösteri Hakkının İzlenmesi
4. Dava İzleme ve Stratejik Davalama
5. Seçim İzleme

ESHİD, gönüllü, stajyerler ve profesyonel çalışanları arasında ırk, etnik köken, cinsiyet ve cinsel yönelim, din ve inanç ayrımı gözetmeksizin hiyerarşiden uzak bir çalışma ortamı sunar. Gönüllülük süresince ve sonrasında projelere, toplantılara ya da yapılacak çalışmalara dahil olma noktasında herhangi bir kısıtlama getirmez aksine insan ilişkilerinde sürekliliğe önem verir. Projelerde çalışma arkadaşı çağrısına çıktığı zaman önceliği kendi gönüllü ve stajyerlerine verir.

GÖNÜLLÜMÜZ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

Enerjinizi ve motivasyonunuzu;

*Ana başlıkları belirtilen projeler kapsamında medya taraması, raporlama, sosyal medya ve görünürlük ya da çeviri gibi alanlarda destek olarak,

*Tasarım ve görünürlük ile ilgiliyseniz web sitemizin ve bültenlerimizin tasarımını üstlenerek/katkıda bulunarak, bildiri ve afişlerimizin tasarlanmasına yardımcı olarak,

*Organizasyonda sorumluluk alarak toplantı, konferans ve çalıştaylarımızın hazırlık aşamasında iş yükümüzü paylaşmaya aktarabilirsiniz.

Sürekli destek sunamam ama sivil toplum kuruluşunda staj yapmak istiyorum diyorsanız,
En az iki aylık bir stajyerlik programı çerçevesinde ilgili olduğunuz çalışma alanını ve sunabileceğiniz desteği bize bildirmeniz yeterli.

İnsan hakları ve ayrımcılığın önlenmesi konusunda deneyim edinmek ya da var olan deneyimlerinizi bizimle paylaşmak istiyorsanız haftanın belirlediğiniz iki gününü ofisimizde geçirerek çalışmalarımıza katkı sunabilirsiniz.
Çalışma saatlerimiz 10.00-18.00 arası olup, en sağlıklı zaman aralığı ve çalışma günlerini birlikte kararlaştırmaya ve okul ya da farklı bir uğraşınız varsa ya da isteğiniz doğrultusunda esnekliğe açıktır. Ofiste çalıştığınız günlerde öğle yemeği ve yol masrafı tarafımızca karşılanacaktır.

ESHİD gönüllü ve stajyerlerinden, ortaklaşılan gün ve saatlerde süreklilik, aksi durumda önceden mazeret bildirme ve iş bölümünün aksamaması için yapılan işi zamanında teslim etmelerini; bu işi yaparken herhangi bir ırkçı, cinsiyetçi ve ayrımcı düşünceyle hareket etmemelerini bekler.
Çeviri ve tasarım alanında gönüllülük faaliyetine dahil olmak için İstanbul’da yaşama şartı bulunmamaktadır.
Gönüllüler ellerindeki işi yarım bırakmamak koşuluyla istedikleri zaman gönüllülük faaliyetlerini sonlandırabilirler.

Bizimle iletişime doğrudan esithaklar@gmail.com adresine “Gönüllü ve Stajyerlik Programları 2017” konulu bir mail göndererek ya da başvuru formunu doldurarak geçebilirsiniz.

Başvuru yapmadan önce çalışmak istediğiniz alan veya çalışma alanlarımızla ilgili, daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız yine mail adresimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz.