Kadın gazeteciler ‘medyada kadının yerini’ konuşacak

Kadın gazeteciler Banu Güven, Emine Uçak Erdoğan ve Melis Alphan kadının medyadaki temsilini konuşacak. Söyleşi 7 Mart’ta Hrant Dink Vakfı’nda gerçekleştirilecek. Sosyal bilimler alanında çalışma yürüten Asulis Laboratuvarı tarafından kadının medyadaki temsili üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek. Banu Güven, Emine Uçak Erdoğan ve Melis Alphan’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşide kadının medyada temsil edilme biçimleri, kadın odaklı habercilik ve […]

Kadın gazeteciler Banu Güven, Emine Uçak Erdoğan ve Melis Alphan kadının medyadaki temsilini konuşacak. Söyleşi 7 Mart’ta Hrant Dink Vakfı’nda gerçekleştirilecek.

Sosyal bilimler alanında çalışma yürüten Asulis Laboratuvarı tarafından kadının medyadaki temsili üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Banu Güven, Emine Uçak Erdoğan ve Melis Alphan’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşide kadının medyada temsil edilme biçimleri, kadın odaklı habercilik ve kadın gazetecilerin sektördeki deneyimleri incelenecek.

Söyleşi, Feyza Akınerdem’in moderatörlüğünde, 7 Mart Salı günü, saat 18.30’da Hrant Dink Vakfı Havak Salonu’nda yapılacak.

Söyleşi öncesinde, Feyza Akınerdem kaleme aldığı Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi projesi kapsamında “Türkiye Medyasında Kadınların Temsili: Gazete ve İnternet Haberciliği” başlıklı ayrımcı söylem raporunun sunumunu yapacak.

Kadınların faili yahut mağduru oldukları olayların haberleştirilme süreçlerinin toplumsal cinsiyet açısından ele alındığı rapor da açıklanacak.

ASULİS LABORATUVARI

Asulis; Dil, Diyalog, Demokrasi Laboratuvarı söylem alanında deneysel çalışmalar ve araştırmaların yapılacağı, ayrımcı söylem ve sonuçlarının yanı sıra ayrımcılıkla mücadele yöntemleri üzerine tartışmaların yürütüleceği, projelerin geliştirileceği disiplinlerarası bir platform olarak Hrant Dink Vakfı bünyesinde kuruldu.

Bu alanda çalışma yürüten özelliği taşıyan ilk sosyal bilimler laboratuvarı.