Filmmor Kadın Filmleri Festivali etkinlik programı açıklandı

15’inci Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin programı açıklandı. 11 Mart’ta başlayacak festival, 30 Nisan’a kadar sürecek. Festival kapsamında filmler, ücretsiz olarak izlenebilecek. 15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, ‘Aç avuçlarını sesini yükselt, gel dirilt değiştir’ sloganıyla 11 Mart-30 Nisan arasında yedi şehirde perde açıyor. Festival’in programıysa bugün açıklandı. Festivalde, “Kadınların Sineması”, “Kadınların Sineması – Türkiye”, […]

15’inci Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin programı açıklandı. 11 Mart’ta başlayacak festival, 30 Nisan’a kadar sürecek. Festival kapsamında filmler, ücretsiz olarak izlenebilecek.

15. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, ‘Aç avuçlarını sesini yükselt, gel dirilt değiştir’ sloganıyla 11 Mart-30 Nisan arasında yedi şehirde perde açıyor. Festival’in programıysa bugün açıklandı.

Festivalde, “Kadınların Sineması”, “Kadınların Sineması – Türkiye”, “Yeryüzünden Edilenler”, “Deepa Mehta – Yeryüzü Sineması”, “Feminist Değilim Ama…” bölümlerinde dünyanın dört bir yanından 42 film, forumlar ve atölyelerle kadınların filmleri, deneyimleri, ürettikleri, sözleri ve düşleri buluşacak.

Festivalin açılışı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra günlerdir Kadıköy’de direnen Betül Celep’le 9 Mart’ta Kalkedon Meydanı’nda yapılacak ve İstanbul bölümü 19 Mart’taki kadın temaşası ile kapanacak.

11-19 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak festival, sırasıyla 25-26 Mart’ta Bodrum, 1-2 Nisan’da İzmir, 8-9 Nisan’da Bursa, 22-23 Nisan’da Giresun, 27-28 Nisan’da Adana ve 29-30 Nisan’da Mersin’de izleyicilerle buluşacak. Filmler, ücretsiz olarak izlenecek.

“Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü” ise bu yıl iki yönetmene verilecek. Festivalde her sene verilen “Altın Bamya Ödülü” bu yıl verilmeyecek ancak “Altın Bamya” için sürpriz bir açıklama yapılacak.

Festival hakkında detaylı bilgi almak için filmmor.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kadınların Sineması bölümünde şu filmler gösterilecek:

Anyu / Lina Walde

Ay – Moon / Marco Fettolini, Carola Roberti

Baş Ağrısı – Cafélea / Maria Sanchez Teston

Başkasının Evi / House of Others / Rusudan Glurjidze

Ben Halkım /I’m The People / Anna Roussillon

Bu Yaşta Hala Saklanarak Sigara İçiyorum / I Still Hide To Smoke / Rayhana

Deniz Kızlarının ŞarkısıThe Lure / Agnieszka Smoczynska

Evli ya da BekarWedded Or Bachelor / Cristina Piernas, Victoria Ruiz

Hari’nin Günlüğü / Chronicles of Hari / Ananya Kasaravalli

Kuku / Pussy / Renata Gasiorowska

Masumlar / The Innocents / Anne Fontaine

Paris Kadını / Parisienne / Danielle Arbid

Tablo / The Painting / Baran M.Reihani

Uka / Uka / Valle Comba Canales

Utanç / P.E. / Rosa Fisher

Zeytin Ağacı / The Olive Tree / Iciar Bollain