Hak Temelli Yaklaşım Bağlamında Engellilik Eğitimi

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED), engelli gençlerin kıpır kıpır enerjileriyle eğitim alanında yaşadıkları sorunlara somut çözümler ürettiği bir sivil toplum kuruluşudur. EGED, gençliğin gücüne inananların ve öğrencilerin aktif bir şekilde yer aldığı, farkındalık kampanyalarından hak arama yöntemlerine her türlü metodu yeri geldiğinde kullanmaktan çekinmeyen enerjik, inatçı, üretken ve tabii dinamik bir ekip. Bu ekip kendilerini […]

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED), engelli gençlerin kıpır kıpır enerjileriyle eğitim alanında yaşadıkları sorunlara somut çözümler ürettiği bir sivil toplum kuruluşudur.

EGED, gençliğin gücüne inananların ve öğrencilerin aktif bir şekilde yer aldığı, farkındalık kampanyalarından hak arama yöntemlerine her türlü metodu yeri geldiğinde kullanmaktan çekinmeyen enerjik, inatçı, üretken ve tabii dinamik bir ekip. Bu ekip kendilerini motive hissettikleri süreç ve projelerde destek olacak gönüllülerine bir EGED selamı gönderiyor!

EGED şu ana kadar her adımını insan hakları temelli yaklaşım ve toplumsal eşitlik bilinciyle atmasının en tatlı meyvelerini toplamaya devam ediyor. Derneğimiz bir yandan engelli gençler üniversitelerde daha erişilebilir ortamlarda eğitim görsün diye çabalarken, bir yandan da engelli öğretmenler mesleğini daha iyi şartlarda yapabilsin diye çalışıyor. Hem YSK’ya karşı seçimlerde görme engelli vatandaşlar gizli oy hakkını kullanabilsin diye mücadele ederken, hem de uluslararası kuruluşlarla ortak proje ve çalışmalarda bulunarak karşılıklı deneyim paylaşımı sağlıyor. Çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istersen eged.org internet adresimizi ziyaret edebilirsin.
Derneğimiz “sen varsan daha güçlüyüz” diyerek, gönüllülerini ve gönüllüsü olmak isteyenleri 25 Mart 2017 tarihinde Ankara’da gençlik eğitmeni Bahar Yavuz ile gerçekleştireceği engelli haklarına dair paylaşım dolu ve bir o kadar keyifli geçmesini umduğu etkinliğine davet ediyor. Bu eğitimde hem birbirimizi daha iyi tanıyabileceğiz, hem de hak temelli yaklaşım perspektifinden engelli haklarını ele alacağız. Eğitim içeriği engelli haklarının temel kavramlarından ve BM Engelli Hakları Sözleşmesinin genel çerçevesinden oluşuyor. Tüm gün sürecek eğitim etkinliği sonunda, katılımcılara derneğimiz tarafından bir katılım belgesi verilecek.

Etkinliğin 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşmesi planlanıyor. Mekan hakkında ise katılımcılara daha sonra bilgi verilecek.Etkinliğe son başvuru tarihi: 10 Mart 2017, 23.59. Etkinlik kontenjanı 15 kişiyle sınırlı.

Not: Konaklama ve ulaşım giderleri karşılanamadığından bu etkinlik sadece Ankara’dan gelecek katılımcılara açıktır. Ayrıca yakın bir tarihte aynı eğitim İstanbul’da da düzenlenecektir.
Eğer bizimle bu güzel günü paylaşmak istersen, başvuru formu işte burada.

Bahar Yavuz Hakkında

Derneğimizin kurucu üyelerinden ve Yönetim Kurulunda Uluslararası İşler Sekreterliği görevini yürütüyor. Çeşitli ulusal ve uluslararası toplantı ve gençlik projelerine katılmakta ve engellilik alanının daha farklı platformlarda temsilini sağlamak için çabalamaktadır. Bogaziçi Üniversitesi – Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisidir ve müzikten edebiyata çeşitli ilgi alanlarının kattıklarıyla eğitmen kimliğini pekiştirmeye çalışmaktadır.

Adres: Sanlıhan, Meşrutiyet Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No 105/605, Kat 6, Kızılay Çankaya/ANKARA (06420)
Telefon&Belgegeçer: 0312-418-14-12
Mobil: 0506-261-29-61