Halkevleri “Başkanlığa Hayır Meclisleri” kuruyor

13 Ocak 2017
Halkevleri başkanlık sistemine neden “hayır” dediğini anlatmak için mahalle komiteleri kuracağını açıkladı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy demokrasi ve özgürlüklerin savunulmasında yerel örgütlenmelerin öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı ve mahalle komiteleri ile insanların komşusuyla, köylüsüyle, ilkokul arkadaşıyla sistemi tartışabileceği bir zeminin arandığını ifade etti. Halkevleri IŞİD’e karşı Taksim’de yaptıkları eylemde ve Reina katliamı sonrası […]

Halkevleri başkanlık sistemine neden “hayır” dediğini anlatmak için mahalle komiteleri kuracağını açıkladı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy demokrasi ve özgürlüklerin savunulmasında yerel örgütlenmelerin öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı ve mahalle komiteleri ile insanların komşusuyla, köylüsüyle, ilkokul arkadaşıyla sistemi tartışabileceği bir zeminin arandığını ifade etti.

Halkevleri IŞİD’e karşı Taksim’de yaptıkları eylemde ve Reina katliamı sonrası kahvehanede okudukları laiklik bildirisinin sosyal medyaya yansımasının ardından gözaltına alınan üyeleri ile bir süredir hem iktidarın hem muhalefetin gündeminde. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Halkevleri’nin Aladağ’daki yurt faciasından itibaren medyadaki sansürü sokakta kırmaya çalıştığını, otobüslerde, kahvehanelerde, halkın yoğun kullandığı mekanlarda “Bugün bu ülkede ne oldu?” sorusunu cevaplamaya çalıştığını belirtti. Türkiye’de insanların adalete güvenini yitirdiğini, işsizlik ve yoksullaşmanın giderek arttığını ifade eden Ersoy’a göre, başkanlık sistemi tartışmaları halkın sorunlarının çözümüne katkı sağlamayacağı gibi mevcut sorunları daha da derinleştirecek.

“Türkiye’nin başkanlığa değil; adalet, eşitlik, toplumsal refah, toplumsal barış ve demokratik hakların tesis edilmesine ihtiyacı var.”

Halkevleri’nin Başkanlık sistemine neden “Hayır” dediğini anlatmak için kuracağı komite ve meclislerde Anayasa değişikliğinin ne anlama geldiği, başkanlık sistemi, demokrasi ve özgürlüklerin geleceği üzerine tartışmalar yürütülmesi hedefleniyor. “Hayır meclisleri” bu tartışmalara katılmak isteyen herkese açık.

Kaynak: sendika.org