HAKİM: Hayvanların adlarını siyaset oyunlarınıza alet etmeyin

Mecliste yapılan Anayasa görüşmeleri sırasında çıkan tartışmalar ve gerginlikler sırasında AKP’li milletvekillerinin “Dikkat köpek giremez” afişini tutmasına tepki gösteren Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), AKP’li vekilleri kınadığı açıklamasında “Hayvanların adlarını, art niyetli eylemlerinizde kullanmaya derhal son verin” dedi. HAKİM’in bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklama şu şekilde;   Bu gece TBMM’de yine “köpek” tartışması vardı. AK […]

Mecliste yapılan Anayasa görüşmeleri sırasında çıkan tartışmalar ve gerginlikler sırasında AKP’li milletvekillerinin “Dikkat köpek giremez” afişini tutmasına tepki gösteren Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), AKP’li vekilleri kınadığı açıklamasında “Hayvanların adlarını, art niyetli eylemlerinizde kullanmaya derhal son verin” dedi.

HAKİM’in bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklama şu şekilde;

 

Bu gece TBMM’de yine “köpek” tartışması vardı. AK PARTİ’li M. Belma Satır, hayvan fobisi olduğu için köpekleri aşağılayan pankart ile genel kurul salonuna geldiğini öne sürerken, Satır’ın “fobi”sine karşılık olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, derdini yine hayvanlar üzerinden nefret kusarak anlattı.
Hayvanların adlarını kullanarak, meclis kürsüsünden, sıralarından konuşan AKP’li ve CHP’li vekilleri bir kez daha kınıyoruz. Nefret kusmaya, hayvanlar üzerinden hakaret etmeye derhal son verin! Oturduğunuz ceylan derisi koltuklar, meclise yeterince “rutin şiddet” zaten katıyor. Şiddete, nefrete her oturumda, birleşimde, bir yenisini eklemeyin!
Tüm parlamenterlere tekrar sesleniyoruz: Parlamentoda hayvanlar; çocuklar; kadınlar; toplumsal cinsiyet normlarına uymayanlar; engelliler; sokak insanları ve günün her anında ayrımcılığa uğrayan, aklınıza gelebilecek her türlü insan aşağılandığı, onların adları hakaret olarak kullanıldığı sürece, şiddetin, nefretin hâkim olduğu o ortamdan, parlamentodan yaşama dair olumlu bir yasama çalışması çıkamaz. Yasama faaliyeti mi yürütüyorsunuz, yoksa kin kusma ayini mi? Türkiye’de daha fazla şiddete, lince ihtiyacımız yok! Şu anda Anayasa yapıyorsunuz! Kendinizden farklı gördüklerinizi aşağılamayın, onlara gülmeyin, onların adını kullanmayın! ARTIK YETER!
Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM)

https://www.facebook.com/hakim.komite/posts/1269821996397620