Hrant Dink’siz 10 yıl

Antikapitalistler ve DurDe Platformu’nun düzenlediği Hrant Dink’siz 10 Yıl paneli düzenliyor. 13 Ocak günü gerçekleştirilecek panelde Hrant Dink davası ve adalet mücadelesinin son durumu ve bundan sonraki adımlar tartışılacak. Hrant Dink aramızdan alınalı 10 yıl oldu. Bugün mahkemelerde gelinen nokta, devletin cinayetten en az bir yıl önceden haberdar olduğunun ortaya çıkmış olması. Davalarda suçu birbirinin […]

Antikapitalistler ve DurDe Platformu’nun düzenlediği Hrant Dink’siz 10 Yıl paneli düzenliyor. 13 Ocak günü gerçekleştirilecek panelde Hrant Dink davası ve adalet mücadelesinin son durumu ve bundan sonraki adımlar tartışılacak.

Hrant Dink aramızdan alınalı 10 yıl oldu. Bugün mahkemelerde gelinen nokta, devletin cinayetten en az bir yıl önceden haberdar olduğunun ortaya çıkmış olması. Davalarda suçu birbirinin üstüne atan kamu görevlileri; hükümetin siyasi konjonktüre göre suçlamaya çalıştığı farklı kesimlere rağmen 10 yıldır arkadaşımızın katillerinin yargılanıp hak ettikleri cezaları almalarını sağlamak için hala somut bir adım atılmadı. Biz davayı takip etmeye devam edeceğiz.

Dink cinayeti, Türkiye devletinin kuruluşundaki milli mutabakatın, bugün “yerli ve milli” diye anılan zihniyetin sonuçlarından sadece biri. devlet katındaki bu duruma karşı, biz, Dink öldürüldükten sonra “Hepimiz Ermeniyiz” diyerek sokaklara çıkan, Her 19 Ocak’ta Agos önünde buluşan binlerce kişi ırkçılığa karşı mücadelemize devam ediyoruz.

13 Ocak Cuma günü, Hrant’sız geçirdiğimiz 10. yılın sonunda, davada ve adalet mücadelesinde ne durumda olduğumuzu, bundan sonra neler yapabileceğimizi tartışacağız.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için facebook.com/events