2017 Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başvuruları açıldı

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED 2017) Uluslararası Belgesel Yarışması başvuruları başladı. Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği (BOZTİD) ve Bozcaada Belediyesi’nin iş birliğiyle 2014 yılından bu yana düzenlenmekte olan BIFED, dünyanın, büyümekte olan ekolojik sorunlarıyla birlikte zenginliklerine de dikkat çekmek kalıcı bir platform oluşturmayı hedefliyor. Avrupa’daki genel eğilimin aksine katılım ücreti talep etmeyi ve “büyümeyi” reddeden […]

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED 2017) Uluslararası Belgesel Yarışması başvuruları başladı.

Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği (BOZTİD) ve Bozcaada Belediyesi’nin iş birliğiyle 2014 yılından bu yana düzenlenmekte olan BIFED, dünyanın, büyümekte olan ekolojik sorunlarıyla birlikte zenginliklerine de dikkat çekmek kalıcı bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Avrupa’daki genel eğilimin aksine katılım ücreti talep etmeyi ve “büyümeyi” reddeden festival ekibi, kadın yönetmenlere yüzde elli oranında yer vermesi ve çalışan ekibinin yüzde doksanının kadınlardan oluşması gibi özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Yerel yönetim ve halkla işbirliği içinde yürütülen BIFED’in bu seneki programı ve gösterimleri 11-15 Ekim tarihleri arasında Bozcaada’da gerçekleştirilecek.

Ödül ve mansiyonların festival süresince duyurulacağı “BIFED 2017 Uluslararası Belgesel Yarışması’na” son başvuru tarihi ise 15 Mayıs 2017’dir.

Festivalin yarışma bölümüne başvuran filmler uluslararası bir seçici kurul ve uluslararası sanatçılar ve film, sanat, ekoloji ve çevre alanlarından profesyonellerden oluşan jüri tarafından BIFED 2017 finalinde değerlendirilecektir. Yarışmaya kabul edilen eserlerin sahipleri 15 Temmuz 2017 tarihine kadar bilgilendirilecektir. Seçici kurul ve jürinin kararı mutlaktır.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.