Süslü kadınlar ne istiyor?

Bu sene 28 ilde eş zamanda yapılan etkinliklerde bisikletli kadınlar sokakta, trafikte, hayatın içinde daha fazla yer almak için bisiklete bindiler ve etrafta şakın şakın bakanlara el salladılar, gülücükler gönderdiler. Süslü kadınlar neden sokaklara çıktıklarını, hayallerini ve bisikletli bir şehir için taleplerini anlattı.   Melike Cengiz – Bisikletli Kadın İnisiyatifi “Trafiğin sadece motorlu araçlarla ait olmadığını […]

Bu sene 28 ilde eş zamanda yapılan etkinliklerde bisikletli kadınlar sokakta, trafikte, hayatın içinde daha fazla yer almak için bisiklete bindiler ve etrafta şakın şakın bakanlara el salladılar, gülücükler gönderdiler. Süslü kadınlar neden sokaklara çıktıklarını, hayallerini ve bisikletli bir şehir için taleplerini anlattı.

 

Melike Cengiz – Bisikletli Kadın İnisiyatifi
“Trafiğin sadece motorlu araçlarla ait olmadığını biz bisikletli kadınların da yol hakkının olduğunu göstermek ve kadınların günlük hayatında bisikleti daha fazla kullanmasını desteklemek için buradayım. Biz kadınlar elbiselerimizle, eteklerimizle, çiçeklerimizle trafikteyiz mesajını veriyoruz. Çünkü biz kadınız ve kadının gücünün farkındayız.”

Seçil Öznur Yakan – Bisikletli Kadın İnisiyatifi
“Günlük hayatımızda rahatça ve güvenle bisiklet kullanabilmek için.”

Ayça Öztürk Şişman
“Ben bir hayal kurdum ve bir günlük o hayali yaşadım. Düşündüm ki içimden geldiği gibi istediğim zamana dönüp giyinmişim bir de üstüne süslenmişim, bisikletimi süslemişim ve yollarda özgürce gidebiliyorum… Bir gün bu hayallerin yaşadığımız şehirde de gerçek olabilmesi umuduyla yola çıkan kadınlara destek olmak için geldim.”

Rukiye Demirci
“Tura katılmaktaki amacım öncelikle eğlenmekti, süslenerek katılmaktaki amacım ise dikkat çekerek bisikletli kadın farkındalığı yaratmak.”

Selvi Hanım
“Ben normalde de çiçeklerimle bisiklete biniyorum. Böyle bir etkinlik olduğunu duyunca katılmak istedim.”

Funda Pehlivan
“Süslü kadınlar bisiklet turu benim için sokaklara dökülen bir farkındalık yaratma eylemi. Kadının varlığını şüphesiz karşı cinslerimiz kadar eşit haklarla sürdürdüğümüzün gözler önüne serilmiş haliydi. Toplumumuzda kadına fazla saygı ve sevgi gösterilmesini arzu ediyoruz. Toplumun her kesiminde yükselen bir kadın algısı yaratmak benim bugünkü en süslü halimle pedallamamı sağlayan amaçtı. Biz kadınlar olarak her alandayız, hayatın tam içinde çok güzel şeyleri hakediyoruz.”

Filiz Yıldız

“Ben 2 çocuk annesi, is kadını, şimdi ise emekli bir kadın olarak önce memleketimde ve tüm dünyada saygı istiyorum, nefes almak istiyorum… Bisiklet kadınlar için kendilerine vakit ayırmaları ve spor yapmaları için en önemli araçlardan biri. Yıllardır açık havada spor yapıyorum. Spor her şeye iyi geliyor. Zaman yok, olanak yok diye bir şey yok. Bisiklet sayesinde tüm sorumluluklarım yanında kendime az da olsa vakit ayırıyorum, kendimi iyi hissediyorum ve tüm kadınlara tavsiye ediyorum.”

Gülay Büyükkaplan

“Bisiklet sürmeyi çok seviyorum. Süslü kadınlar turuna ilk kez gecen yıl katıldım. Süslü kadınlar bisiklet turu her sene daha da keyifli hale geliyor. Bu sene de yine keyif alacağımı düşünerek katıldım. Hem bisiklete binmeye dikkat çektik hem de kadınların özgür duruşunu sergiledik.”

Buket Gülhan
“Bugünkü Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na kadınların her koşulda her şeyi yapabileceğini göstermek için katıldım .Bizler işlerimize, gezmeye veya bir yere giderken bisikletle gidiyoruz, buna dikkat çekmek istiyoruz. Bugün, kadının her şeyi hiç zorlanmadan yapabileceğini ve yolların sadece taşıtlara ait olmadığını, biz bisikletlilerin de hakkı olduğunu göstermek için geldik.”

 

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu hakkında detaylı bilgi için suslukadinlarbisikletturu.com
Bisikletli Kadın İnisiyatifi hakkında detaylı bilgi için facebook.com/bisikletlikadininisiyatifi