Sosyal Kuluçka Merkezi STK’ların ve girişimlerin başvurularını bekliyor

05 Eylül 2016
2014 Aralık’ından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi bugüne kadar İstanbul’daki STK’ların ve yurttaş girişimlerinin kurumsal gelişimlerine destek olmak üzere çeşitli faaliyetler organize etti ve programlar düzenledi. Sosyal Kuluçka Merkezi İstanbul’daki STK’ların ve diğer tür sivil girişimlerin finansal sürdürülebilirlik, gönüllülerle işbirliği, iletişim stratejisi geliştirme ve ağ kurma […]

2014 Aralık’ından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi bugüne kadar İstanbul’daki STK’ların ve yurttaş girişimlerinin kurumsal gelişimlerine destek olmak üzere çeşitli faaliyetler organize etti ve programlar düzenledi. Sosyal Kuluçka Merkezi İstanbul’daki STK’ların ve diğer tür sivil girişimlerin finansal sürdürülebilirlik, gönüllülerle işbirliği, iletişim stratejisi geliştirme ve ağ kurma temelinde desteklenmesi amacıyla 3. dönem programına başlıyor.

PROGRAMIN AMACI

Katılımcı kuruluşların kendi kurumsal ihtiyaçlarını belirleyerek yukarıda sayılan temel alanlardan ( finansal sürdürülebilirlik, gönüllülerle işbirliği, vb.) birinde yetkinliklerini artırmalarıdır.

YAKLAŞIM VE SAĞLANACAK İMKANLAR

Program boyunca katılımcı kuruluşlarla bir ihtiyaç belirleme toplantısı düzenlenecek, bu toplantı sonrası ortaya çıkacak temel ihtiyaç alanı ile ilgili bir çalışma planı belirlenerek kurumlara çeşitli öğrenme olanakları sağlanacaktır. Ayrıca sivil toplumda çeşitli uzmanlıklara sahip kişilerden oluşan mentor havuzundan uygun mentorlar ilgili STK’larla eşleştirilecek ve sürece destek olacaktır. Kurumlar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’ndeki Sosyal Kuluçka Merkezini ofis alanı olarak kullanabilecek, ayrıca çeşitli atölyeler ve kuruma özel tasarlanan eğitimlere katılabileceklerdir.

Program her sivil girişimin kendi ihtiyaçlarına özgü oluşturduğu stratejiler kapsamında ilgili kuruma özel yürütülecektir.

Programa en fazla 6 sivil girişim kabul edilecektir.

PROGRAMIN TARİHİ VE ZAMANI

2016 Ekim – 2017 Şubat

KATILIMCILARDA ARANAN ÖZELLİKLER

  • Bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olmak ya da tüzel kişiliğe sahip olmayan ancak yakın zamanda bir tüzel kişiliğe sahip olmak için çalışmalar yapan bir yurttaş girişimi olmak,
  • Eğer tüzel kişiliği olmayan bir sivil girişimse ekipte en az 5 kişinin bulunması,
  • Tüzel kişiliği bulunsun ya da bulunmasın ilgili sivil girişim bünyesindeki ekibin en az bir senedir beraber çalışıyor olması,
  • Program döneminde İstanbul’da bulunulması (çalışılan konu/hedef kitle İstanbul dışında olabilir),
  • Tüm ekibin kurumsal kapasite üzerine çalışacak motivasyon, zaman ve kapasiteye sahip olması,
  • Hak temelli bir yaklaşımla sosyal sorunların çözümüne odaklanılması.

BAŞVURU

İlgilenenlerin ekteki başvuru formunu doldurarak 22 Eylül 2016 sabahına kadar göndermeleri gerekmektedir. Sonuçlar 26 Eylülde açıklanacaktır.

Merkezin sağladığı çeşitli hizmetlerden yararlanan sivil kuruluşların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.