Özel konseptli kadın müzeleri İstanbul’da buluşuyor

05 Eylül 2016
Kadın Müzesi:Toplumsal Bellek Merkezi ve Kapsayıcı Mekan – Uluslararası Kadın Müzeleri Konferansı, İstanbul Kadın Müzesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi ortak çalışmasıyla 20 – 22 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Konferansta, kadın müzelerinin 21. yüzyılda toplumsal değişimdeki yol açıcı etkileri kadın müzesi müdürleri, küratörler, sanatçılar, akademisyenler, aktivistler ve kadın örgütlerinin katılımıyla tartışılacak. Kapsayıcı konseptler uygulayan kadın müzelerinin […]

Kadın Müzesi:Toplumsal Bellek Merkezi ve Kapsayıcı Mekan – Uluslararası Kadın Müzeleri Konferansı, İstanbul Kadın Müzesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi ortak çalışmasıyla 20 – 22 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor.

Konferansta, kadın müzelerinin 21. yüzyılda toplumsal değişimdeki yol açıcı etkileri kadın müzesi müdürleri, küratörler, sanatçılar, akademisyenler, aktivistler ve kadın örgütlerinin katılımıyla tartışılacak. Kapsayıcı konseptler uygulayan kadın müzelerinin davet edildiği konferansta, yerel düzeyde kapsayıcılık, küresel bağlamda kapsayıcılık ve barış kültürü başlıklarıyla üç kadın müzesi kategorisi sunuluyor: Yerel kadın potansiyelini müzenin sosyo- kültürel etkinliklerine entegre eden kadın müzeleri, bulundukları küçük yerleşim birimlerindeki kadın yaşamlarında yeni alanlar açılmasında rol oynuyorlar.

Küresel çalışma stratejileri geliştiren kadın müzeleri, kadın yaşamlarındaki varoluşsal ortak meseleler temelinde, coğrafi anlamda uzak olan kadınları politik eyleme davet eden projeleriyle, kadınların birbiriyle yakın temasını sağlıyorlar. Toplumsal barışın tesisi bağlamında çalışan kadın müzeleri ise geçmişi, günümüzde sorumluluk almak için hatırlıyorlar.
Program kitapçığı dl.dropboxusercontent.com

Konferans Blog’u inklusionvekadinmuzeleri.wordpress.com/

Katılım ücretsizdir.
Konferans Blog’undaki form doldurularak 1 Ekim 2016 tarihine kadar kayıt yapılması gereklidir.

 

Etiketler