İstanbul Maker Faire 7-9 Ekim’de İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde

31 Ağustos 2016
Amerika’da üretim yapan, üretimi destekleyen ve yaygınlaştırmak isteyen bir hareket olarak başlayan#makerhareketi son dönemlerde teknolojinin daha erişilebilir hale gelmesiyle dünyaya yayıldı. İnsanların kendi evlerini üretim atölyeleri haline getirerek ve yöntemlerini birbiriyle paylaşarak büyüttüğü bu hareket, 2006’dan beri Make dergisinin öncülüğünde düzenlenen Maker Faire’ler ile maker’ları bir araya getiriyor, kutlanıyor ve tanıtılıyor. Bu fuarlar, okullar, kurumlar ve […]

Amerika’da üretim yapan, üretimi destekleyen ve yaygınlaştırmak isteyen bir hareket olarak başlayan#makerhareketi son dönemlerde teknolojinin daha erişilebilir hale gelmesiyle dünyaya yayıldı.

İnsanların kendi evlerini üretim atölyeleri haline getirerek ve yöntemlerini birbiriyle paylaşarak büyüttüğü bu hareket, 2006’dan beri Make dergisinin öncülüğünde düzenlenen Maker Faire’ler ile maker’ları bir araya getiriyor, kutlanıyor ve tanıtılıyor. Bu fuarlar, okullar, kurumlar ve maker’ların gönüllülük esaslı desteğiyle büyüyor ve üretimi destekleyen herkesin kendi icatlarını, oyuncaklarını ve bilgilerini paylaştığı bir sergi ve buluşma alanına dönüşüyor.

Bu sene Türkiye’de üçüncü kez 7-9 Ekim tarihleri arasında İTÜ Taşkışla Kampüsü‘nde düzenlenecek.

Screen Shot 2016-08-31 at 11.21.18

İstanbul Maker Faire bu sene katılımcılara sanal gerçeklik deneyimleri, 3D yazıcılar, elektronik ve robotik kitleri, eğitim alanları, drone yarışları, robot kodlama atölyeleri, sergiler ve seminerler sunacak.

maker-faire-4

Fuar, kinetik kumlar, robotlar ve çeşit çeşit icatlarla çocuklar için de harika bir deneyim alanı. Fuarda, Maker Eğitim Hareketi erken yaşta çocukları üretime teşvik eden oyunları, icatları, kitleri ve bunlarla üretilmiş okul projelerini anlatacak. Ayrıca katılımcılara Türkiye’nin ilk Make dergisi ücretsiz dağıtılacak.

Fuar’a katılım ve kendi icatlarınızı diğer maker’larla fuarda paylaşmak için makerfaireistanbul.com/basvur/

Etiketler