Keşke onları da güvende olacakları bir yere almamız bir poke topunu atmak kadar basit olsa

13 Temmuz 2016
Bugün dijital medyadaki gelişmelerle günlük hayat pratiklerimizin çoğu değişime uğradı. Bu etrafımızda bulunan insanlarla hatta hayvanlarla olan etkileşimimizi de etkiliyor. Çak Bi Pati Derneği olarak dijital olanaklardan yararlanarak sokak hayvanları için çalışmalar yürütüyoruz. Neymiş bu yeni nesil sokak hayvanları derneği? Uzunca bir süredir Türkiye’de hayvansever örgütlerin çalışmalarını izliyoruz. Bu örgütlerin birer ilan sayfası gibi davrandığını, […]

Bugün dijital medyadaki gelişmelerle günlük hayat pratiklerimizin çoğu değişime uğradı. Bu etrafımızda bulunan insanlarla hatta hayvanlarla olan etkileşimimizi de etkiliyor. Çak Bi Pati Derneği olarak dijital olanaklardan yararlanarak sokak hayvanları için çalışmalar yürütüyoruz.

Neymiş bu yeni nesil sokak hayvanları derneği?

Uzunca bir süredir Türkiye’de hayvansever örgütlerin çalışmalarını izliyoruz. Bu örgütlerin birer ilan sayfası gibi davrandığını, sokak hayvanları için somut sonuçlar doğrumadığını ve çalışmalarında şeffaf davranmadıklarını gözlemliyorduk. Hayvanlar genellikle bu örgütlerin kendi himayelerinde ve kontrollerinde olmuyor, genellikle gelen talepler üzerine destek topluyorlar ve ilan paylaşıyorlar. Bir ilan çok kimliksiz şekilde çokça yerden paylaşılıyor, sonucu ne olduğu belli olmayan bir girdaba giriyor.

Aynı zamanda gelişen teknolojiler ve sosyal medyanın sivil toplum çalışmaları için de yeni fırsatlar sunduğunu görüyorduk. Sosyal medya ve dijital platformlarının gücünün sokak hayvanları yararına da kullanılabileceğini düşündük. Bu nedenle Çak Bi Pati Derneği olarak internet çağının, sosyal medyanın ve dijital olanakların tamamını kullanıp %100 şeffaf bir sistemle kişiler üstü bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz.

cak bi pati
Neler Yapıyoruz?

Çak Bi Pati Derneği olarak hayvansever birinin hayatanın her alanında yapacağı harcamalarda sokak hayvanlarına destek olabileceği büyük bir oluşum kurmayı amaçlıyoruz. Bunun yanında resmi üyelerimizin karşılarına çıkan muhtaç hayvanları gönül rahatlığıyla derneğimize teslim edebilmelerini sağlayacak bir bağış mekanizması da kurmayı hedefliyoruz.

Bizim çalışma sürecimiz, üyemizin bulduğu ve himayesine aldığı bir hayvana önce kimlik kodunu vererek sistemimize almamızla başlıyor. Genelde ağır durumda hasta olan hayvanları alıyor ve tedavilerine başlıyoruz. Tedavi bittikten sonra eğer kısırlaştırılmış değilse kısırlaştırmasını da yapıyoruz. Daha sonra geçici/kalıcı evlere alıyoruz. Ve yuvalandırdığımız hayvanların detaylı takiplerini yapıyoruz. Paylaşımlarımızı yaptığımız tüm fotoğraflar watermarklı ve ilgili hayvanın kodunu içeriyor. Tüm bu hayvanlardan da tamamen biz sorumluyuz.

İnternet sitemiz çok yakında açılıyor ve orada tüm hayvanlarımızın kendi sayfaları olacak. Bu sayfalarda tüm hikayeleri, geçirdikleri tedaviler, şu an bulundukları yer, güncel fotoğrafları ve yapılan masraflar ve bağış bilgileri yer alacak.


Nasıl destek olabilirsiniz?

İhtiyaç sahibi sokak hayvanlarına destek olmak için siz de sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilir ve hayvanların tedavileri için bağış yapabilirsiniz.

Çak Bi Pati cakbipati.org | Facebook | Twitter | Instagram

Üyelik başvuru formu için docs.google.com