Şiddet gördüğü kocasını öldüren Çilem Doğan’a tahliye

20 Haziran 2016
Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan kocası Hasan Karabulut’u meşru müdafaa sonucu öldürmesine rağmen 15 yıl ceza alan Çilem Doğan’ın kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi. Kadın örgütleri bu kararı, “kadın hareketinin kazanımı” olarak niteledi. Evliliği boyunca kendisine şiddet uygulayan Hasan Karabulut’u öldürdüğü için hakkında 15 yıl hapis cezası verilen Çilem Doğan’ın 50 bin lira kefaletle […]

Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan kocası Hasan Karabulut’u meşru müdafaa sonucu öldürmesine rağmen 15 yıl ceza alan Çilem Doğan’ın kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi. Kadın örgütleri bu kararı, “kadın hareketinin kazanımı” olarak niteledi.

Evliliği boyunca kendisine şiddet uygulayan Hasan Karabulut’u öldürdüğü için hakkında 15 yıl hapis cezası verilen Çilem Doğan’ın 50 bin lira kefaletle tahliye edilmesine karar verildi. Kararı Evrensel Gazetesi’ne değerlendiren Adana Kadın Platformu’ndan ve Çilem Doğan’ın avukatlarından Sevil Aracı, “Baştan beri olması gereken buydu” dedi.

50 BİN LİRA KEFALET BELİRLENDİ

Evlendiği günden bu yana kendisine sistematik olarak şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan Hasan Karabaulut’u öldüren Çilem Doğan hakkında 50 bin lira kefaletle tahliye kararı verildi. Çilem Doğan’ın 8 Haziran’da görülen duruşmasında mahkeme  “Ağır tahrik altında kasten öldürme” suçundan 18 yıl hapis cezası vermiş,  mahkemedeki tutumu nedeniyle ceza 15 yıla indirilmişti. Kadınlar ve Çilem Doğan’ın avukatları, Doğan için meşru müdafaa kapsamında beraat kararı verilmesini istiyordu.

Mahkemeden beraat yerine ceza çıkmasının ardından Doğan’ın avukatları tutukluluk durumunun tekrar değerlendirilmesi talebinde bulundu. Mahkeme talebi kabul ederek Çilem Doğan’ın 50 bin kefaletle tahliyesine karar verdi.

Çilem Doğan’ın ailesinin kefalet bedelini yatırmaya çalıştığı, bu durumda Doğan’ın ilerleyen saatlerde serbest bırakılacağı öğrenildi.

 

Kaynak: Evrensel