BoMoVu’dan Mağdursuz Küfür Atölyesi

14-17 Temmuz tarihleri arasında Taraftar Hakları Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Football Supporters Europe Yaz İletişim Ağı toplantısında BoMoVu olarak biz de varız. Atölye konumuz: Mağdursuz Küfür! BoMoVu olarak, taraftarlığın ve futbolun yarattığı hayat enerjisi ve kitlesel heyecanın, sporun gücüne dair önemli bir gösterge olduğunu düşünüyoruz. Ancak tribünlerde yer alan cinsiyetçi ve ırkçı söylemler, maalesef […]

14-17 Temmuz tarihleri arasında Taraftar Hakları Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Football Supporters Europe Yaz İletişim Ağı toplantısında BoMoVu olarak biz de varız. Atölye konumuz: Mağdursuz Küfür!

BoMoVu olarak, taraftarlığın ve futbolun yarattığı hayat enerjisi ve kitlesel heyecanın, sporun gücüne dair önemli bir gösterge olduğunu düşünüyoruz.

Ancak tribünlerde yer alan cinsiyetçi ve ırkçı söylemler, maalesef bu dünyanın bir parçası haline gelmiş durumda. Biz, her türlü ayrımcılığa karşı duran ve de spor aşkıyla kurulmuş bir dernek olarak, bu söylemlerin hedef aldığı insanların yanında dururken, taraftarlığın ruhuna da saygı duyarak bir ara yol bulmak için harekete geçmek istiyoruz.

Bir saat sürecek “Mağdursuz Küfür” atölyesinin dili Türkçe olup, yaratıcı dil ve mizah araçlarını kullanarak, her insanın içine attığı veya umarsızca savurduğu küfürlerin de akıllıca kullanılabileceğini ve kelime oyunlarıyla mağdursuzlaştırılabileceğini göstererek hem taraftarların desteklediği takımın enerjisini yükseltmeye yarayacak hem de onlara aynı keyfi verecek en etkin tezahüratı bulmayı hedeflemektedir.