Birleştirme Projesi

Birleştirme Projesi, tüm dünyada Özel Olimpiyatlar kuruluşlarında benimsenen Play Unified olgusu ile eş zamanlı olarak ülkemizde Ekim 2014’den itibaren Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından uygulanmaya başlanmıştır. “Herkes farklı, herkes eşit” ilkesini benimseyerek, özel eğitim gereksinimi olan bireyler ile diğer bireyleri spor ve sosyal faaliyetlerde bir araya getirerek kalıcı arkadaşlıklar kurmalarını sağlayarak sadece özel eğitim gereksinimi olan […]

Birleştirme Projesi, tüm dünyada Özel Olimpiyatlar kuruluşlarında benimsenen Play Unified olgusu ile eş zamanlı olarak ülkemizde Ekim 2014’den itibaren Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından uygulanmaya başlanmıştır. “Herkes farklı, herkes eşit” ilkesini benimseyerek, özel eğitim gereksinimi olan bireyler ile diğer bireyleri spor ve sosyal faaliyetlerde bir araya getirerek kalıcı arkadaşlıklar kurmalarını sağlayarak sadece özel eğitim gereksinimi olan bireylere değil diğer engel gruplarına da yönelik farkındalığın artması yolunda çalışmalar sürdürülmektedir.

Projenin en dikkat çekici özelliği  spor tabanlı olan bu yapıda sosyal faaliyet ağırlıklı bir proje olmasıdır. Spor ve sosyal faaliyetlerin birleşerek özel eğitim gereksinimi olan bireyler üzerinde yaratacağı olumlu etki, diğer bireylerin engellilere yönelik değişecek bakış açısı ve engelli bireylerin toplumda kabul görmeleri  projede ulaşmaya çalıştığımız hedeflerin başında gelmektedir.

Projenin ikinci uygulama döneminin sonuna gelindiğinde, 24 kurum ve 5 üniversitede 580 özel sporcu, 300 ortak sporcu, 800 gönüllü, 90 proje lideri ve 300 aile üyesi projeye başarıyla dahil edilmiş, 41 sosyal etkinlik, 28 karma spor faaliyeti ve 3 aile bilgilendirme etkinliği yapılmıştır.

 Birleştirme Projesi bundan böyle Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin kalıcı projelerinden biri olarak hayatına devam edecektir.

2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde etkinliklerine düzenli bir şekilde devam edecek olan Özel Olimpiyatlar kulüplerine ek olarak projeyi yaygınlaştırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacı ile yeni okullarda kulüp kurma çalışmaları yapılacak, ayrıca çalışan gönüllülüğüne önem veren şirketler de etkinlik ortağı olarak projeye dahil edilecektir.