Sinemaya Genç Adımlar

01 Haziran 2016
Bilim ve Sanat Vakfı “Sinemaya Genç Adımlar” Belgesel Film Atölyesi kayıtları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Bilim ve Sanat Vakfı (BISAV) Türk Sineması Araştırmaları (TSA) birimi tarafından yürütülecek olan “Sinemaya Genç Adımlar” belgesel film atölyesi başlatıyor. İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi  Marmara Medya Merkezi teknik […]

Bilim ve Sanat Vakfı “Sinemaya Genç Adımlar” Belgesel Film Atölyesi kayıtları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Bilim ve Sanat Vakfı (BISAV) Türk Sineması Araştırmaları (TSA) birimi tarafından yürütülecek olan “Sinemaya Genç Adımlar” belgesel film atölyesi başlatıyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi  Marmara Medya Merkezi teknik desteğiyle yürütülecek olan proje 18-24 yaş arasındaki gençleri hedef alıyor. Sinema tarihiyle ilgili olacak atölye ücretsiz ve herkese açık.

1 Ekim 2016 tarihine kadar sürecek proje kapsamında 20 katılımcıya toplam 96 saat seminer verilecek. Bu seminerler kapsamında haftalık film seyretme, filmler üzerine teorik tartışma yürütme ve metin okuma gibi çalışmalar yapılacak.

11 Temmuz 2016’da başlaması plânlanan teorik dersleri takiben 1 Ağustos 2016’dan itibaren projenin danışmanlarıyla pratik eğitim süreci başlatılacak. Atölye kapsamında Türk sinemasıyla ilgili üç kısa belgesel film çekilecek.

Bu filmlerin gösterimi proje sonu programı şeklinde yapılacak. Ayrıca proje kapsamında BİSAV’da film gösterimi ve söyleşi ayağı olan bir program dizisi düzenlenecek.

Her bir etkinlik kapsamında Türk sinemasının öneml­i filmlerinin gösterimi yapılacak filmlerin senaristleri, yönetmenleri, oyuncuları davet edilecek ve toplu bir söyleşi gerçekleştirilecek.

BİSAV Sanat Araştırmaları Merkezi (SAM) bünyesinde düzenlenecek bu programlarla atölyenin genç katılımcıları Türk sineması çatısı altında faaliyet gösteren profesyonellerle yakından tanışma fırsatı yakalayacaklar.

 

 

Kaynak: T.C. Gençl­ik ve Spor Bakanlığı, ab-ilan.com