LGBTİ öğrencileri aile ve okul kıskacına karşı nasıl korumalı?

02 Mayıs 2016
Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu projesi kapsamında “LGBTİ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” kitapçığı çıkardı. Eğitimde homofobi ve transfobiye odaklanan kitapçıkta okulda LGBTİ öğrenciler ve ailelerle çalışırken dikkat edilmesi gereken noktalar anlatılıyor. Öğretmenlere yönelik bir el kitabı olması planlanan kitapçık, rehber öğretmen ve sınıf/şube öğretmenlerine önerileri de […]

Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu projesi kapsamında “LGBTİ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” kitapçığı çıkardı.

Eğitimde homofobi ve transfobiye odaklanan kitapçıkta okulda LGBTİ öğrenciler ve ailelerle çalışırken dikkat edilmesi gereken noktalar anlatılıyor. Öğretmenlere yönelik bir el kitabı olması planlanan kitapçık, rehber öğretmen ve sınıf/şube öğretmenlerine önerileri de içeriyor.

Uluslararası iyi örnekler ve temel kavramlar

Kitapçıkta uluslararası üç iyi örnek Türkçe konuşan okurlara sunuluyor:

  • Akran zorbalığını önlemek için bilgi notu
  • ILGA Avrupa ve IGLYO’nun eğitimde ayrımcılık raporu
  • Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri İnsan Hakları Yorumu: LGBTİ çocukların güvenliğe ve eşitliğe ihtiyacı var

Kitapta ayrıca cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin temel kavramlar, interseks hakkında yanlış bilinenler ve sıkça sorulan sorulara yanıtlar da yer alıyor.

Kitapçığın basılı haline Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinden ulaşabilirsiniz. Online versiyonuna ulaşmak için tıklayınız

 

egitimbrosuru

 

Kaynak: Kaos GL