Sur’da çekilen ırkçı klip Meclis gündeminde

27 Nisan 2016
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişi hala yasak mahallelerde ırkçı sözlerin de yer aldığı ‘Yalnızım Atam’ başlıklı bir şarkı için çekilen klip hakkında soru önergeleri verildi. HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle klibin hangi izinlere dayandırılarak çekildiğini sorguladı. Feleknas Uca, soru önergesinde, 10 Mart 2016’ta Ala’nın “Sur’da operasyonlar bitti” […]

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişi hala yasak mahallelerde ırkçı sözlerin de yer aldığı ‘Yalnızım Atam’ başlıklı bir şarkı için çekilen klip hakkında soru önergeleri verildi.

HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle klibin hangi izinlere dayandırılarak çekildiğini sorguladı.

Feleknas Uca, soru önergesinde, 10 Mart 2016’ta Ala’nın “Sur’da operasyonlar bitti” demesinin üzerinden 49 gün geçtiği halde Sur’da Dabanoğlu, Hasırlı, Fatihpaşa, Cemal Yılmaz, Savaş mahallelerinde sokağa çıkma yasağının devam ettiğini hatırlatarak, çocuklarını kaybeden ailelerin bile giremediği mahallelerde bu klibin nasıl çekildiğinin açıklanmasını istedi.

Uca, Ala’ya, bu klibin bilgisi dahilinde mi çekildiği, klipteki şahsın kim olduğu, Sur’a nasıl girdiği ve yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağını sordu.

Sözleri nefret suçu içeriyor

Ziya Pir ise şarkıda “Kalk, uyan herkes Ermeni, hepsi kalpazan. Ben kimim? Türk’ün oğlu, yani dışlanan… Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişmezse kafalara sık lan!” gibi ifadelerin geçtiğini hatırlatarak, klip çekilmesi için gerekli izni hangi makamın verdiğini, yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağını sordu.

 

Kaynak: diken.com.tr