Filli Kadın Ustalar Projesi başlıyor

27 Nisan 2016
Filli Boya, erkek işi olarak bilinen boya işini, cinsiyet eşitliğine katkı sunmak, kadınların iş gücüne katılımını artırmak için değiştiriyor. Kendi evini kendi boyayan ya da bir iş sahibi olmak isteyen kadınlar, Filli Boya’nın “Filli Kadın Ustalar Projesi”ne katılabilir. Filli Kadın Ustalar Projesi’ni Filli Boya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve  Türkiye İş Kurumu – İŞKUR […]

Filli Boya, erkek işi olarak bilinen boya işini, cinsiyet eşitliğine katkı sunmak, kadınların iş gücüne katılımını artırmak için değiştiriyor. Kendi evini kendi boyayan ya da bir iş sahibi olmak isteyen kadınlar, Filli Boya’nın “Filli Kadın Ustalar Projesi”ne katılabilir.

Filli Kadın Ustalar Projesi’ni Filli Boya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve  Türkiye İş Kurumu – İŞKUR işbirliğiyle hayata geçiriyor. Projeye, yaşları 20-50 arasında değişen, iş arayan, çalışmak isteyen tüm kadınlar başvuruda bulunabiliyor.

Proje ilk etapta 15 ilde başlayacak. Proje kapsamında boyacı olmak isteyen kadınlara Denizli, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ ve Van’da eğitimler verilecek.

Başvuru nereye yapılacak?

Filli Kadın Usta olmak isteyen adayların, projenin başlangıç ayağını oluşturan 15 ildeki İŞKUR İl Müdürlüğü-Hizmet Merkezine başvuru yapması gerekiyor.

Bu yılın sonuna kadar 300’e yakın kadın ustaya 5 günlük eğitim verilecek. Kadın adaylar boya yapmanın tekniklerini, mesleğin püf noktalarını öğrenecek. Uzmanlar tarafından boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzemeyle ilgili teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitim de alacaklar.

boya1

Belge alınca ne olacak?

Proje kapsamında 2016 yılında 200 – 300 arası kadın ustaya MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmesi planlanıyor. Bu belgeyi alan kadın ustalar, Filli Boya’nın ustalara yönelik hazırladığı, puan ve çeşitli hediyeler sunan sadakat programı “Filli Ustalar” sistemine de üyelik hakkı kazanacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadın ustalar, yaşam alanlarını renklendirmek üzere donanımlı olarak yeni mesleklerine başlayabilecekler.

 

Kaynak: İşte Kadınlar