Engelsiz Filmler Festivali 24-29 Mayıs’ta

27 Nisan 2016
Ankara Engelsiz Filmler Festivali 24-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında dördüncü kez sinemaseverlerle buluşuyor. 2013’ten beri tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini görme, işitme ve ortopedik engelli seyircilerin erişimine uygun olarak sunan Engelsiz Film Festivali bu sene de Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, dünya sinemasının ödüllü filmlerinden kısa filmlere, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşilerden atölye çalışmalarına […]

Ankara Engelsiz Filmler Festivali 24-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında dördüncü kez sinemaseverlerle buluşuyor.

2013’ten beri tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini görme, işitme ve ortopedik engelli seyircilerin erişimine uygun olarak sunan Engelsiz Film Festivali bu sene de Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, dünya sinemasının ödüllü filmlerinden kısa filmlere, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşilerden atölye çalışmalarına dopdolu bir programı seyircilerle buluşturuyor.

Engeli olan-olmayan herkesin bir arada film izleyebildiği Türkiye’deki tek film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, tüm filmlerini göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösteriyor. Festival’de yönetmen ve film ekipleriyle yapılan söyleşiler, atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştiriliyor. Açılış ve ödül törenlerinin ise işaret dili çevirisinin yanı sıra sesli betimlemesi yapılıyor. Tüm Festival mekanları ortopedik engelli sinemaseverler için erişilebilir olanlardan seçiliyor.

Festival, böylece “bir arada film izleme” deneyimini mümkün kılarak, tüm bireylerin kültürel yaşama eşit katılımına imkan veriyor.

Açık Toplum Vakfı’nın ana destekçisi olduğu Festival’e bu sene Goethe-Institut Ankara ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu ev sahipliği yapıyor.

Engelli bireylerin gerçekleştirilen kültürel etkinliklerden faydalanabilmelerinin önündeki tek engelin gerekli düzenlemelerin eksikliği olduğunu, bu düzenlemeler yapıldığında birikimlerini toplumu zenginleştirecek yaratımlara dönüştürebilecekleri inancıyla başlayan Festival’e herkes davetli.

*Tüm gösterimler ücretsiz

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız