Meme Kanseri Vakfı’ndan sansüre karşı erkek memeli kampanya

26 Nisan 2016
Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla bir kampanya başlatan Arjantinli meme kanseri farkındalık grubu, sansüre takılmamak adına, meme kanseri muayenesi için erkek memeleri kullandı. İnternet çağı, birçok konuda bilgiye erişimi kolaylaştırdı. Kimi zaman yanlış sonuçlar doğursa da bilgi edinmek için internetin bir kaynak olarak kullanıldığı başlıca alanlardan biri sağlık. Birçok kurum, sağlıkla ilgili önemli konularda farkındalık […]

Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla bir kampanya başlatan Arjantinli meme kanseri farkındalık grubu, sansüre takılmamak adına, meme kanseri muayenesi için erkek memeleri kullandı.

İnternet çağı, birçok konuda bilgiye erişimi kolaylaştırdı. Kimi zaman yanlış sonuçlar doğursa da bilgi edinmek için internetin bir kaynak olarak kullanıldığı başlıca alanlardan biri sağlık. Birçok kurum, sağlıkla ilgili önemli konularda farkındalık yaratacak kampanyalarını yine bu yolla topluma ulaştırmaya, yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Arjantinli meme kanseri farkındalık grubu MACMA da meme kanserine dikkat çekmek amacıyla sosyal medya aracılığıyla bir kampanya başlattı. Fakat grup, sosyal medya sitelerinin “çıplaklığı” sansürlemesini engellemek adına ilginç bir yola başvurdu.

Henry’nin memeleri

Arjantinli meme kanseri farkındalık grubu MACMA’nın #ManBoobs4Boobs etiketiyle yayınladığı kampanya videosunda, meme muayenesi erkek memeleriyle yapılıyor. Erken teşhis için meme muayenesinin önemini vurgulayan grup: “Kadın memesi, özellikle meme uçları, meme kanserini erken teşhis için çekilen meme muayenesi videolarında gösterilse bile bazı sosyal medya sitelerinde sansürleniyor. Fakat biz sansürlenmeyen memeleri bulduk: Henry’nin memeleri” diyor.

Her ne kadar görülme sıklığı kadınlara oranla oldukça düşük olsa da, erkeklerin de meme kanserine yakalanabilmesi Henry’nin kampanyadaki önemini güçlendiriyor.

Videoda Henry, kendisinin memelerini kullanarak meme muayenesinin nasıl tamamlanacağını anlatan bir kadının hemen önünde duruyor. Sosyal medyada çokça paylaşılan videoyla meme kanserine dikkat çekiliyor.

Türkiye’de her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanıyor

Türkiye’de her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanıyor. Ülkemizde meme kanseri sıklığı son 20 yılda 2 kat fazla arttı Meme kanserine yakalanan kadınların yaş ortalaması ise 51’dir. Erkeklerde meme kanseri daha çok 60 yaş üstünde görülüyor. Çok az erkek hastalığın farkına varıyor ve bu nedenle hastalık tanısı kadınlara göre daha geç konuyor.  Her iki cinsiyette de erken tanının tedavideki önemi büyük.

Türkiye’yle ilgili bilgiler için kaynak