Gençlik Destek Hattı: İstersen Yanındayız

21 Nisan 2016
Öz-Ge-Der,  Mayıs 2012 de, Türkiye’de az sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen çağrı hattı çalışmalarından biri olan “Gençlik Destek Hattı” uygulamasını başlattı. Dernek, Gençlik Destek Hattının hizmete girmesiyle “CHI-Uluslararası Çocuk Yardım Hattı Birliği”nin de Türkiye’den tek üyesi oldu. Bu seneye kadar Türkiye’deki 3 cezaevi ve eğitim evinden tahliye edilen çocuklara yönelik hizmet vermekte olan “Gençlik […]

Öz-Ge-Der,  Mayıs 2012 de, Türkiye’de az sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen çağrı hattı çalışmalarından biri olan “Gençlik Destek Hattı” uygulamasını başlattı.

Dernek, Gençlik Destek Hattının hizmete girmesiyle “CHI-Uluslararası Çocuk Yardım Hattı Birliği”nin de Türkiye’den tek üyesi oldu. Bu seneye kadar Türkiye’deki 3 cezaevi ve eğitim evinden tahliye edilen çocuklara yönelik hizmet vermekte olan “Gençlik Destek Hattı” yeniden yapılandırılarak, 0850 455 00 70 numaralı hattan Türkiye genelinde 12-21 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere hizmet vermeye başladı.

“Gençlik Destek Hattı” başta cezaevleri ve eğitim evlerinden tahliye olan/olacak, DS gözetimi altında bulunan çocuk ve gençler olmak üzere, risk altındaki tüm çocuk ve gençlere, ailelerine danışmanlık ve bireysel destek hizmeti vermeyi amaçlıyor.

Ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız

Kaynak: ab-ilan.com