Engelsiz Hackathon

21 Nisan 2016
Vestel ve Liderlik Okulu Young Guru Academy’nin (YGA) 7 Mayıs’ta gerçekleştireceği Engelsiz Hackathon’da kodlar sosyal inovasyon için yazılacak. 25 Nisan 2016 tarihine kadar başvurulabilecek yarışmaya isteyen herkes bireysel ya da maksimum 5 kişilik ekiple katılabilecek. Bireysel olarak başvuran ve ön değerlendirme sonucu Hackathon’a katılmaya hak kazanan katılımcılara görme engelliler tarafından oluşturulmuş insight havuzu sunulacak. Bu […]

Vestel ve Liderlik Okulu Young Guru Academy’nin (YGA) 7 Mayıs’ta gerçekleştireceği Engelsiz Hackathon’da kodlar sosyal inovasyon için yazılacak.

25 Nisan 2016 tarihine kadar başvurulabilecek yarışmaya isteyen herkes bireysel ya da maksimum 5 kişilik ekiple katılabilecek. Bireysel olarak başvuran ve ön değerlendirme sonucu Hackathon’a katılmaya hak kazanan katılımcılara görme engelliler tarafından oluşturulmuş insight havuzu sunulacak. Bu havuzdan her bireysel katılımcı/ekip kendilerine konu seçecekler.

Bireysel başvuru yapan katılımcılar da seçtikleri konuya göre ekiplere ayrılacaklar. Erişilebilirlik konusundaki projeleriyle mücadele edecek katılımcılar 24 saat boyunca projelerini kurgulayıp kodlarını yazacaklar. Mücadelenin ardından 1. olan takım dizüstü bilgisayar, Arıkovanı Fonlama ve danışmanlık hizmeti ödüllerini, 2. olan takım akıllı cep telefonu, 3. olan takım ise tablet ödülünü kazanacak.

Dereceye giren projelerin Vestel City’de ürünleştirilmesi planlanıyor.

YGA duyuru metninde, Engelsiz Hackathon’un bugüne kadar gerçekleşmiş olanlardan daha farklı olduğunu şöyle açıklıyor:

“24 saat boyunca görme engellilerin hayatını değiştirmek, onların yaşamını teknolojiyle kolaylaştırmak için çalışacaksınız. Günün açılışında YGA Hayal Ortaklarının ilham verici konuşmalarını dinleyecek, Türkiye’nin önde gelen rol model görme engellileriyle tanışacak ve onlardan yapacağınız projelerle ilgili danışmanlık alacaksınız. Çalışma süreniz boyunca, sosyal inovasyon projelerinde 3000 saatin üzerinde zamanını vakfetmiş YGA mezunlarından destek alacak, sürprizlerle dolu bir Hackathon geçireceksiniz.”

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu için tıklayınız