Bisikletli Kadınlar, Buluşuyoruz!

Bizler, gündelik hayatımızda bisiklet kullanan, bazen işe giderken, bazen çocuğumuzu okula bırakırken bisiklet süren kadınlarız. Fakat sayımız az. Diğer taraftan bizim gibi gündelik hayatında bisiklet kullanmak isteyen pek çok kadın olduğunu biliyoruz. Sadece biraz desteklenmeye, mümkün olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Biz de bu amaçla bir araya geldik. Kendi deneyimlerimizi başka kadınlar ile paylaşmak, daha çok […]

Bizler, gündelik hayatımızda bisiklet kullanan, bazen işe giderken, bazen çocuğumuzu okula bırakırken bisiklet süren kadınlarız. Fakat sayımız az. Diğer taraftan bizim gibi gündelik hayatında bisiklet kullanmak isteyen pek çok kadın olduğunu biliyoruz. Sadece biraz desteklenmeye, mümkün olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Biz de bu amaçla bir araya geldik.

Kendi deneyimlerimizi başka kadınlar ile paylaşmak, daha çok kadının İstanbul sokaklarında bisikletiyle dolaşmasını teşvik etmek ve aramızda bir dayanışma ortamı yaratmak için Bisikletli Kadın İnisiyatifi’ni oluşturduk.

16 Nisan Cumartesi günü bu senenin ilk etkinliğini gerçekleştiriyor ve bisikletli kadınlarla bir araya geliyoruz.
Kadıköy İDO’nun önünden 9:00’da hareket ediyoruz, sahil yolundan Caddebostan’a kadar pedallayıp Fenerbahçe Ordu Evi’nin altındaki bisiklet yolunun ve sahilin başlangıcına denk gelen çimlik alanda piknik için buluşuyoruz. Yiyecek içecek konusunu imece usulü hallediyoruz : )

Etkinlik detayları için facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Geçen seneki buluşma etkinliğimizin görüntülerine ise youtube hesabımızdan göz atabilirsiniz.