Varto’da Sosyal Market

01 Nisan 2016
Muş’un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurduğu ‘Sosyal Market’le vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Gıdadan mobilyaya, beyaz eşyaya kadar geniş ürün yelpazesine sahip sosyal markete giden vatandaşlar, para ödemeden ihtiyaçlarını temin edebiliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışıma Vakfı Başkanlığı’nca belirlenen vatandaşların sosyal […]

Muş’un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurduğu ‘Sosyal Market’le vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Gıdadan mobilyaya, beyaz eşyaya kadar geniş ürün yelpazesine sahip sosyal markete giden vatandaşlar, para ödemeden ihtiyaçlarını temin edebiliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışıma Vakfı Başkanlığı’nca belirlenen vatandaşların sosyal marketten ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Özellikle öğrencilerin elbise ve ayakkabılarının yetersiz olmasının bu marketin açılmasına vesile olduğunu dile getiren Çetin, bazen ailelere verdikleri paranın yerine ulaşamadığına veya paranın farklı ihtiyaçlar için kullanıldığına dikkati çekerek, “İhtiyaç sahibi aileler gelsin, istediği elbiseyi, ihtiyaç duyduğu malzemeyi, alışveriş yapar gibi seçsin istedik. Bu projeye, adının açıklanmasını istemeyen Türkiye’nin büyük bir firması ile Deniz Feneri Derneği’nin ciddi yardımı oldu. Şu anda mağazamızda 30 bin parça giysimiz var. Hepsi de kalitelidir. Maddi durumu yetersiz vatandaşlara, sosyal markete gelmeleri halinde alışveriş çeki verilecek. Vatandaş ürünlerin üzerindeki etikete göre alışverişini yapacak. Aile sadece çocuğu için değil tüm aile bireyleri için alışveriş yapabilecek. En güzeliyse bu yardım kolilerindeki gibi olmayacak. Kişi gelecek sevdiği renklerde ve ölçülerde istediğini alabilecek” dedi.

 

Kaynak: Haberler.com