Neymiş bu oyun arkadaşı bankı?

Oyun arkadaşı bankı/buddy bench çocukların kendi ihtiyaçlarından ortaya çıkardığı çok basit bir oyun arkadaşı bulma sistemi. Eğer oyun bahçesinde yalnızsanız ve oyun arkadaşınız yoksa oyun arkadaşı bankına oturup yeni arkadaşlar edinebiliyorsunuz. Özellikle okula yeni başlayan, okula transfer olan veya utangaç çocuklar için oyun arkadaşı fırsatı sunan oyun arkadaşı bankı Almanya’da bir ana okulunda çocukların ortaya çıkardığı bir […]

Oyun arkadaşı bankı/buddy bench çocukların kendi ihtiyaçlarından ortaya çıkardığı çok basit bir oyun arkadaşı bulma sistemi. Eğer oyun bahçesinde yalnızsanız ve oyun arkadaşınız yoksa oyun arkadaşı bankına oturup yeni arkadaşlar edinebiliyorsunuz.

Özellikle okula yeni başlayan, okula transfer olan veya utangaç çocuklar için oyun arkadaşı fırsatı sunan oyun arkadaşı bankı Almanya’da bir ana okulunda çocukların ortaya çıkardığı bir sistem. Almanya’dan daha sonra Pensilvanya ve birçok ülkeye yayılmış.

Eğer oynayacak bir arkadaşınız yoksa veya o an oyun arkadaşlarınızı bulamadıysanız banka oturuyorsunuz ve oyun alanında oynayan diğer çocuklar sizi oyunlarına dahil ediyor. Eğer bankta iki çocuk oturuyorsa da birbirleriyle oynayabiliyorlar.

BBEttrick

Fotoğraf Kaynak: Ettrick Elementary School

Öğretmenler okulların böylece daha iyi bir yere dönüştüğünü ve çocukların sosyalleşmelerine yardımcı olduğunu belirtiyor.

Screen Shot 2016-03-31 at 15.19.15

Fotoğraf Kaynak: WTVC NewsChannel 9

Çocuklar ise yeni arkadaş buldukları için mutlular.

Screen Shot 2016-03-31 at 15.39.43

Fotoğraf Kaynak: CBC/Facebook

Buddy-Bench (1)

Fotoğraf Kaynak: inspiremykids.com

2013 yılında Christian adlı bir çocuk 1. sınıfa giderken ailesi Almanya’ya taşınır. Christian da o günden beri yeni oyun arkadaşları bulmak için kendi keşfettiği Buddy Bench / Oyun Arkadaşı Bankı’nı kullanıyor. Şimdilerde ise diğer okulların da bunu yapması için teşvik ediyor.

Aktif Yaşam Derneği Oyun Çalışmaları Birimi olarak çocuk oyun hakkını destekliyoruz. Siz de etrafınızda yeni oyun imkanları yaratmak için Oyun Arkadaşı Bankı sistemini başlatabilirsiniz.