Saldırılardan etkilenenlere Psikososyal Dayanışma Ağı desteği

21 Mart 2016
Psikososyal Dayanışma Ağı İstanbul, Suruç ve Ankara saldırılarından sonra yaptıkları gibi, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısı sonrasında da yakınlarını kaybedenlere, yaralılara ve saldırıdan etkilenenlere destek olacağını duyurdu. “Suruç ve Ankara’nın ardından şimdi de İstanbul’da sivil insanlar bombalarla hedef alındı. Bu topraklarda gittikçe yoğunlaşan çatışma ortamı, art arda gelen katliamlar hepimizi derinden üzmektedir; şiddet […]

Psikososyal Dayanışma Ağı İstanbul, Suruç ve Ankara saldırılarından sonra yaptıkları gibi, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısı sonrasında da yakınlarını kaybedenlere, yaralılara ve saldırıdan etkilenenlere destek olacağını duyurdu.

“Suruç ve Ankara’nın ardından şimdi de İstanbul’da sivil insanlar bombalarla hedef alındı. Bu topraklarda gittikçe yoğunlaşan çatışma ortamı, art arda gelen katliamlar hepimizi derinden üzmektedir; şiddet temel güven duygusunu zedelemekte, toplumsal dokuya ve bağlara saldırmaktadır. Kaygılıyız, üzüntülüyüz, öfkeliyiz; ama yaşamdan ve barıştan yana durmaktan vazgeçmeyeceğiz” denilen açıklamada, fiziksel ve ruhsal yaralarımızın olabildiğince dayanışma içinde birlikte sarılacağını belirtti.

PSDA-İst’in iletişim koordinasyonu Türkiye İnsan Hakları Vakfı İstanbul Temsilciliği tarafından sağlanacak. Saldırılardan etkilenenler aşağıdaki iletişim bilgileri aracılığıyla dayanışma ağına ulaşabilecek.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Telefon: 0212 249 30 92

E-Posta: pdaistanbul@gmail.com

Facebook: facebook.com/pdaistanbul

Twitter: twitter.com/PdaIstanbul

AĞIN BİLEŞENLERi

Psikososyal Dayanışma Ağı İstanbul (PSDA-İst)

İstanbul Tabip Odası (İTO)

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER)

Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP)

Travma Çalışmaları Derneği (TÇD)

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV)

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)

Türk Psikologlar Derneği (TPD)

Çift ve Aile Terapileri Derneği (ÇATED)