‘GeçErken’ Fotoğraf Sergisi

02 Mart 2016
Hayata Destek Derneği’nin yardım çalışmaları kapsamında temas ettiği Suriyeli ve Iraklı ailelerin fotoğraflarından oluşan ‘GeçErken’ fotoğraf sergisi, ikinci durağı Gaziantep’te ziyaretçilere kapılarını aralıyor. Hayata Destek Derneği, ‘GeçErken’ fotoğraf sergisi ile savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ve Iraklı ailelerin hikâyelerini açıyor. Fotoğrafçılar Kerem Yücel ve Natalia Sancha, anlatıcı Serdar Korucu, dernek çalışmaları kapsamında Diyarbakır ve Batman’da […]

Hayata Destek Derneği’nin yardım çalışmaları kapsamında temas ettiği Suriyeli ve Iraklı ailelerin fotoğraflarından oluşan ‘GeçErken’ fotoğraf sergisi, ikinci durağı Gaziantep’te ziyaretçilere kapılarını aralıyor.

Hayata Destek Derneği, ‘GeçErken’ fotoğraf sergisi ile savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ve Iraklı ailelerin hikâyelerini açıyor.

Fotoğrafçılar Kerem Yücel ve Natalia Sancha, anlatıcı Serdar Korucu, dernek çalışmaları kapsamında Diyarbakır ve Batman’da ziyaret edilen mülteci ailelerden hikâyelerini dinledi ve yeni yaşamlarını fotoğrafladı. Suriye Krizi’nde 5 yıl geride kalırken, sanatçıların objektifi savaşın yerinden ettiği yaşamları gözler önüne seriyor ve “birçok şeye geç kalınsa da vazgeçmek için her tarih erken” mesajı veriyor.

Fotoğraflar, henüz zaman varken ve erkenken, savaştan başka seçenek tanınmamış bu insanlar yaşamlarımızdan geçerken, elimizden onları izlemekten fazlasının da gelebileceğini hatırlatıyor. Sergi, kendilerine sunulan tek seçenek evlerini terk etmek olan bu ailelerin, onların bu topraklardan sadece geçerken değil, burada bizimle yaşarken yazılmış hikâyelerini sunuyor.

Aralık ayında İstanbul’daki Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan sergi, bu defa Gaziantep’te gezilebilecek. ‘GeçErken’ sergisi, 9-16 Mart tarihleri arasında Zeugma Mozaik Müzesi’nde, Mithat Paşa Mahallesi, Sani Konukoğlu Bulvarı, Şehitkamil, Gaziantep adresinde yer alacak.

* Sergiye konu olan fotoğraf ve hikâyeler, Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Sivil Koruma Ofisi (ECHO) fonu ve Alman yardım kuruluşu Diakonie Katastrophenhilfe’nin desteği ile Hayata Destek Derneği tarafından yürütülen, mültecilere yönelik insani yardım çalışmalarından derlenmiştir.