İHD’den memurları işten çıkarma yetkisi veren genelgeye tepki

18 Şubat 2016
İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, memurları, örgüt üyesi oldukları iddiasıyla işten çıkartma yetkisi veren Başbakanlık Genelgesi’ne karşı çıktı. Kararı 28 Şubat uygulamalarına benzeten Türkdoğan, “28 Şubat sürecinde de irticacı ve bölücü memur takip formu vardı” dedi. Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, genelgeyi ‘vahim’ olarak niteledi. Başbakan […]

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, memurları, örgüt üyesi oldukları iddiasıyla işten çıkartma yetkisi veren Başbakanlık Genelgesi’ne karşı çıktı. Kararı 28 Şubat uygulamalarına benzeten Türkdoğan, “28 Şubat sürecinde de irticacı ve bölücü memur takip formu vardı” dedi.

Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, genelgeyi ‘vahim’ olarak niteledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yetkisini aştığını belirten Türkdoğan, “Cumhuriyet savcıları ve mahkemelerin yetkisini kendisinde zanneden, kendisini mahkeme yerine koyan, aslında ceza hukukunun konusu olan bir konuda idari bir tasarrufta bulunarak kamu çalışanları üzerinde bir baskı oluşturulmasını sağlayan bir genelge. Burada ciddi bir yetki aşımı var” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLO’YA ŞİKAYET EDİLİR

Genelgenin kamu çalışanları üzerinde büyük bir baskı oluşturacağını anlatan Türkdoğan, “Çok büyük haksızlıklara sebep olacaktır. Bununla ilgili çok ciddi davalar olacaktır. Türkiye İLO’ya şikayet edilecektir. Uluslararası Sendikalar Birliği bu konuda Türkiye’yi sürekli gündem yapacaklardır. Bu davalar er ya da geç Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne ve Avrupa Sosyal Komitesi’ne gidecektir. Orada yeni mahkumiyetler çıkacaktır.” açıklamasında bulundu.

Etiketler