Mülteci gerçeği su altı müzesinde

16 Şubat 2016
İspanya’ya bağlı Lanzarote adasında mülteci krizine dikkat çekmek amacıyla bir su altı müzesi oluşturuldu. Atlas Okyanusu’ndaki ilk su altı müzesi olma özelliği taşıyan müzede, Britanyalı sanatçı Jason deCaires Taylor’ın 400 eseri sergileniyor. Müzedeki heykeller, 2013 yılında İtalya’nın Afrika’ya en yakın kara parçası olan Lampedusa Adası açıklarında batan teknede hayatlarını kaybeden en az 366 mülteciyi temsil […]

İspanya’ya bağlı Lanzarote adasında mülteci krizine dikkat çekmek amacıyla bir su altı müzesi oluşturuldu.

Atlas Okyanusu’ndaki ilk su altı müzesi olma özelliği taşıyan müzede, Britanyalı sanatçı Jason deCaires Taylor’ın 400 eseri sergileniyor. Müzedeki heykeller, 2013 yılında İtalya’nın Afrika’ya en yakın kara parçası olan Lampedusa Adası açıklarında batan teknede hayatlarını kaybeden en az 366 mülteciyi temsil ediyor.

Britanyalı sanatçı Taylor’a göre müze, mültecilerin anısına yapılmış bir çalışmadan daha fazlası. Taylor, kişisel Facebook sayfasında paylaştığı iletide, ”Bu müze, hayatlarını kaybeden birçok insan için bir anıt ya da onlara adanmış bir çalışma değil sadece. Bu, aynı zamanda dünyadaki insanlara, mültecilerle ilgili kolektif sorumluluklarını sert şekilde hatırlatmayı amaçlayan bir çalışma” diye yazdı.

jason-decaires-taylor-underwater-museum-lanzarote-spain-museo-atlantico-designboom-04

Sualtı müzesinde sınır kapısına doğru yürüyen 35 figüre yer veriliyor.

jason-decaires-taylor-underwater-museum-lanzarote-spain-museo-atlantico-designboom-01

Figur, botun kenarında oturup okyanus boşluğuna bakıyor. 

jason-decaires-taylor-underwater-museum-lanzarote-spain-museo-atlantico-designboom-02

Fotoğrafçılar etraftakilerin fotoğraflarını çekiyor.

Kaynak Aljazeera/Storyful
Fotoğraflar Jason Decaires Taylor