Kaskını tak, gel! 14 Şubat’ta sevgilini, yani bisikletini kap da gel!

Bisikletli Ulaşım Platformu bünyesinde yer alan Bisiklet Yoluna Sahip Çık grubu, Kadıköy İnönü Caddesi’nde yapılan bisiklet yolu için “14 Şubat’ta sevgilini, yani bisikletini kap da gel!” çağrısı yaparken, Beykoz Bisiklet Derneği de 28 Şubat pazar günü gerçekleştirecekleri Polonezköy gezisine davet ediyor. Bisikletli Ulaşım Platformu’nun çağrısıyla ilgili önceki haberimize buradan ulaşabilirsiniz. Beykoz Bisiklet Derneği, her hafta […]

Bisikletli Ulaşım Platformu bünyesinde yer alan Bisiklet Yoluna Sahip Çık grubu, Kadıköy İnönü Caddesi’nde yapılan bisiklet yolu için “14 Şubat’ta sevgilini, yani bisikletini kap da gel!” çağrısı yaparken, Beykoz Bisiklet Derneği de 28 Şubat pazar günü gerçekleştirecekleri Polonezköy gezisine davet ediyor.

Bisikletli Ulaşım Platformu’nun çağrısıyla ilgili önceki haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Beykoz Bisiklet Derneği, her hafta çarşamba ve pazar günlerinde bisiklet turları düzenliyor. Kısa turlarda her çarşamba akşam saat 20.00’de yola çıkılıp Üsküdar’a gidiliyor. Uzun turlarda ise pazar sabahları saat 10.00’da Paşabahçe’den başlayarak Kadıköy’e kadar pedal çevriliyor.

Beykoz’da yeni yapılan Kanlıca-Çubuklu sahil yolunda bir bisiklet yolu inşa edilirken, Belediye ilçedeki vatandaşlara kısa mesafede araç kullanmama çağrısı yapıyor. Dost Beykoz gazetesi ise bu ayın sonunda Paşabahçe-Polonezköy arasında gerçekleştirilmesi planlanan bisiklet turu için ilçedeki vatandaşlara aracılık ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyor. Beykoz Bisiklet Derneği Başkan Yardımcısı Muhammet, turla ilgili olarak şunları söylüyor:

“28 Şubat Pazar sabah saat 10.00’da Paşabahçe’den hareket ederek, Soğuksu-Görele Mahallesi güzergâhlarından geçip Polonezköy’e ulaşacağız. Parkur son derece bozuk zeminden oluştuğu için şehir bisikletlerine zarar verme olasılığı yüksek… Bu nedenle tura katılacak olan arkadaşlarımızın amortisörü olan dağ bisikletlerini tercih etmeleri uygun olacaktır. Ayrıca turumuza katılanların kask takması zorunludur. Herkese iyi pedal çevirmeler diliyoruz.”

Beykoz Belediyesi’yle bir görüşme yaptıklarını da anlatan dernek yöneticileri, bu baharda düzenlemeyi planladıkları bisiklet yarışı projesine belediyeden destek alabileceklerini söyledi.

Kaynak Dost Beykoz